Osvěžte grilovací party netradičním salátem.
Suroviny
koriandr mletý
2
ČL
chilli sušené
½
ČL
česnek
1
stroužek
drcený
1
ČL
vločky mořské soli
olivový olej extra panenský
3
PL
+ 1 lžíce při podávání
chleba
4
plátky
pevný bílý, lze nahradit běžným žitno-pšeničným chlebem
rajče
4
ks
oválná, masitá, na plátky
250
g
žlutá třešňová rajčátka přepůlená
250
g
červená třešňová rajčátka přepůlená
sýr feta
200
g
na plátky
máta
3
hrsti
lístky
Na zálivku
150
g
bílý jogurt
citronová šťáva
2
ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
1 Přísady na zálivku smíchejte s 1½ lžící vody, prošlehejte a dejte stranou. V misce dobře promíchejte koriandr, chilli, česnek, sůl a olej. Kořeněným olejem potřete chleba a opékejte na grilovací pánvi nebo na grilu dozlatova a dokřupava.
2 Rozdělte topinky na talíře a navršte na ně rajčata, sýr feta a ozdobte mátou. Pokapejte zálivkou a olivovým olejem.
2 Rozdělte topinky na talíře a navršte na ně rajčata, sýr feta a ozdobte mátou. Pokapejte zálivkou a olivovým olejem.