Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rajčatový salát s ricottou a citrusovou gremolatou

Rajčatový salát s ricottou a citrusovou gremolatou

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 591 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 61 g
Tuky 23 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle salátová variace na středomořské téma nesmí na žádné grilovačce chybět!

Suroviny

rajčata cherry 800 g
mix (žluté, červené, oválné, kulaté)
Na gremolatu
na tenké plátky
kůra
kůra
petrželka 2 PL
nasekaná
máta 2 PL
najemno
česnek 1 stroužek
najemno
Na dokončení
olivový olej
panenský, na pokapání
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
ricotta 150 g
(viz Něco navíc)

Postup

1

Rajčata nakrájejte nahrubo. Na gremolatu namočte cibuli na 10 minut do studené vody. Sceďte, vymačkejte v čisté utěrce. Smíchejte s ostatními přísadami na gremolatu a odložte.

2

Před podáváním rajčata rozložte na servírovací talíř. Pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Navrch rozdrobte ricottu a posypte olivami a připravenou gremolatou.

NĚCO NAVÍC

My jsme použili černé olivy bez nálevu, které jsou někdy označeny ‚na řecký způsob. V supermarketech je najdete například pod značkou Fragata (250g za cca 50Kč).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/8