Tahle salátová variace na středomořské téma nesmí na žádné grilovačce chybět!
Suroviny
rajčata cherry
800
g
mix (žluté, červené, oválné, kulaté)
Na gremolatu
cibule červená
½
ks
na tenké plátky
pomeranč
½
ks
kůra
citron
1
ks
kůra
petrželka
2
PL
nasekaná
máta
2
PL
najemno
česnek
1
stroužek
najemno
Na dokončení
olivový olej
panenský, na pokapání
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
ricotta
150
g
olivy černé
1
hrst
(viz Něco navíc)
1 Rajčata nakrájejte nahrubo. Na gremolatu namočte cibuli na 10 minut do studené vody. Sceďte, vymačkejte v čisté utěrce. Smíchejte s ostatními přísadami na gremolatu a odložte.
2 Před podáváním rajčata rozložte na servírovací talíř. Pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Navrch rozdrobte ricottu a posypte olivami a připravenou gremolatou.
NĚCO NAVÍC
My jsme použili černé olivy bez nálevu, které jsou někdy označeny ‚na řecký způsob‘. V supermarketech je najdete například pod značkou Fragata (250g za cca 50Kč).