Rajčatový salát s ricottou a citrusovou gremolatou

Rajčatový salát s ricottou a citrusovou gremolatou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 393 kcal
Bílkoviny 19 g
Cukr 29 g
Tuky 20 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tahle salátová variace na středomořské téma nesmí na žádné grilovačce chybět!

Suroviny

800 g
míchaná rajčata (žluté, červené, oválné, kulaté)
Na gremolatu
cibule červená 0.5 ks
na tenké plátky
pomeranč 0.5 ks
kůra
citron 1 ks
kůra
petrželka 2 PL
nasekaná
máta 2 PL
najemno
česnek 1 stroužek
najemno
Na dokončení
olivový olej
panenský, na pokapání
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
ricotta 150 g
olivy černé hrst
(viz Něco navíc)

1 Rajčata nakrájejte nahrubo. Na gremolatu namočte cibuli na 10 minut do studené vody. Sceďte, vymačkejte v čisté utěrce. Smíchejte s ostatními přísadami na gremolatu a odložte.

2 Před podáváním rajčata rozložte na servírovací talíř. Pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Navrch rozdrobte ricottu a posypte olivami a připravenou gremolatou.

NĚCO NAVÍC

My jsme použili černé olivy bez nálevu, které jsou někdy označeny ‚na řecký způsob‘. V supermarketech je najdete například pod značkou Fragata (250g za cca 50Kč). 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit