0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rajčatový salát s ricottou a citrusovou gremolatou

Rajčatový salát s ricottou a citrusovou gremolatou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 591 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 61 g
Tuky 23 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle salátová variace na středomořské téma nesmí na žádné grilovačce chybět!

Suroviny

rajčata cherry 800 g
mix (žluté, červené, oválné, kulaté)
Na gremolatu
cibule červená ½ ks
na tenké plátky
pomeranč ½ ks
kůra
citron 1 ks
kůra
petrželka 2 PL
nasekaná
máta 2 PL
najemno
česnek 1 stroužek
najemno
Na dokončení
olivový olej
panenský, na pokapání
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
ricotta 150 g
olivy černé 1 hrst
(viz Něco navíc)

1 Rajčata nakrájejte nahrubo. Na gremolatu namočte cibuli na 10 minut do studené vody. Sceďte, vymačkejte v čisté utěrce. Smíchejte s ostatními přísadami na gremolatu a odložte.

2 Před podáváním rajčata rozložte na servírovací talíř. Pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Navrch rozdrobte ricottu a posypte olivami a připravenou gremolatou.

NĚCO NAVÍC

My jsme použili černé olivy bez nálevu, které jsou někdy označeny ‚na řecký způsob‘. V supermarketech je najdete například pod značkou Fragata (250g za cca 50Kč). 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/8

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč