Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.7/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1000 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 35 g
Tuky 76 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky výpeku z choriza a česneku má tenhle salát lehce pikantní chuť. Vybírejte do něj dokonale vyzrálá rajčátka!

Suroviny

rajče 500 g
na větvičce, nakrájené nahrubo
malá, nadrobno
olivový olej panenský 3 PL
vinný ocet červený 2 PL
petrželka 1 svazek
hladkolistá, zbavená stonků a nasekaná
bazalka 1 svazek
nasekaná, drobné lístky nechte v celku
sůl
pepř
čerstvě namletý
chorizo 150 g
klobása nakrájená na tenká kolečka
česnek 2 stroužky
nakrájené na tenké plátky

Postup

1

V míse smíchejte rajčátka s cibulí, 2 lžícemi oleje, 1 lžící octa, petrželkou a bazalkou. Osolte, opepřete.

2

Na zbylé lžíci oleje opečte chorizo dozlatova, přidejte česnek a opékejte dalších 20–30 sekund, přidejte zbývající lžíci octa a nechte povařit ještě asi minutu. Chorizo s česnekem přidejte do mísy k rajčatům společně s 1–2 lžícemi výpeku a opatrně promíchejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/8

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...