Salát s rajčaty a chorizem

Salát s rajčaty a chorizem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1000 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 35 g
Tuky 76 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky výpeku z choriza a česneku má tenhle salát lehce pikantní chuť. Vybírejte do něj dokonale vyzrálá rajčátka!

Suroviny

rajčata 500 g
na větvičce, nakrájené nahrubo
cibule červená 1 ks
malá, nadrobno
olivový olej panenský 3 PL
vinný ocet červený 2 PL
petrželka 1 svazek
hladkolistá, zbavená stonků a nasekaná
bazalka 1 svazek
nasekaná, drobné lístky nechte v celku
sůl
pepř
čerstvě namletý
chorizo 150 g
klobása, nakrájená na tenká kolečka
česnek 2 stroužky
nakrájené na tenké plátky

1 V míse smíchejte rajčátka s cibulí, 2 lžícemi oleje, 1 lžící octa, petrželkou a bazalkou. Osolte, opepřete.

2 Na zbylé lžíci oleje opečte chorizo dozlatova, přidejte česnek a opékejte dalších 20–30 sekund, přidejte zbývající lžíci octa a nechte povařit ještě asi minutu. Chorizo s česnekem přidejte do mísy k rajčatům společně s 1–2 lžícemi výpeku a opatrně promíchejte.

Apetit magazín

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit