Díky výpeku z choriza a česneku má tenhle salát lehce pikantní chuť. Vybírejte do něj dokonale vyzrálá rajčátka!
Suroviny
rajče
500
g
na větvičce, nakrájené nahrubo
cibule červená
1
ks
malá, nadrobno
olivový olej panenský
3
PL
vinný ocet červený
2
PL
petrželka
1
svazek
hladkolistá, zbavená stonků a nasekaná
bazalka
1
svazek
nasekaná, drobné lístky nechte v celku
sůl
pepř
čerstvě namletý
chorizo
150
g
klobása nakrájená na tenká kolečka
česnek
2
stroužky
nakrájené na tenké plátky
Postup
1
V míse smíchejte rajčátka s cibulí, 2 lžícemi oleje, 1 lžící octa, petrželkou a bazalkou. Osolte, opepřete.
2
Na zbylé lžíci oleje opečte chorizo dozlatova, přidejte česnek a opékejte dalších 20–30 sekund, přidejte zbývající lžíci octa a nechte povařit ještě asi minutu. Chorizo s česnekem přidejte do mísy k rajčatům společně s 1–2 lžícemi výpeku a opatrně promíchejte.