Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1124 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 38 g
Tuky 56 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Odolejte nutkání ochutit tresku kořením a bylinkami, uvidíte, že budete nadšeni!

Suroviny

nebo bageta, na kousky
olivový olej 4 PL
zbavená semen, nakrájená na kusy
nakrájená na tenké plátky
balzamikový ocet 2 PL
+ dva prolisované stroužky česneku
treska 4 filety
bez kůže
pepř
čerstvě mletý, na dochucení
sůl

Postup

1

Troubu zahřejte na 200 °C. Chléb vsypte na plech, zakapejte lžící oleje a pečte 10 minut dozlatova. Mezitím smíchejte zeleninu se 2 lžícemi oleje, octem a česnekem, osolte a opepřete.

2

Zahřejte velkou nepřilnavou pánev. Vlijte na ni zbytek oleje, zahřejte a 4 minuty na něm opékejte rybu dozlatova. Pak ji obraťte a ještě minutu až dvě dopékejte. Krutony rychle promíchejte se salátem, rozdělte na talíře a podávejte s rybou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín