Více než hodinu
Snadné
Gruzínská kuchyně je proslulá chutnými a originálními pokrmy. Najdeme v ní vlivy evropské, perské a středoasijské. Možná už sýrové chačapuri milujete. Pokud nevíte, o co jde, pak věřte, že je to láska na první ochutnání. Chačapuri však není jedinou slanou gruzínskou specialitou.
Jedním z nejoblíbenějších typů jídla v Gruzii jsou tradiční koláče plněné masem (kubdari), fazolemi (lobiani) nebo sýrem (chačapuri). Asi nejznámějším je poslední jmenovaný – sýrový koláč chačapuri, který se často podává jako snídaně, i kdykoliv v průběhu dne.
Další gruzínský koláč se plní fazolovou směsí a nazývá se lobiani. Ve světě není tak známý jako jeho sýrový příbuzný, ale je jedním z nejběžnějších a nejchutnějších gruzínských jídel.
Koláč kubdari se tradičně plní hovězím, vepřovým masem nebo jejich kombinací spolu s kořením.
Khinkali jsou gruzínské knedlíčky plněné masem a kořením.
Pokud vás gruzínská kuchyně zaujala, máme pro vás na masové koláče, knedlíčky a další místní speciality podrobné recepty. Díky nim zvládne přípravu originálních pochoutek úplně každý!
Zdroje: InstituteOfCulinaryEducation, TasteAtlas, NoFrillsKitchen