Po receptu na pravé gruzínské chinkali, drobné plněné knedlíčky, touží každý, kdo je někdy ochutnal. Jejich přípravou nás v naší redakční kuchyni provedla Gruzínka jak poleno – skvělá paní Mančo. A protože na zadělání těsta je potřeba síla, vzala si na pomoc urostlého syna Nikolu. Polévkárnu, kde můžete ochutnat i další gruzínské speciality, jako jsou třeba placky chačapuri, najdete v Bělehradské ulici blízko Tylova náměstí v Praze.
Ze všeho nejdřív si připravte náplně – těsto totiž vydrží správně pružné a pevné maximálně hodinu. Masovou udělejte těsně předtím, než začnete s přípravou těsta, houbovou i bramborovou lze uvařit už den předem.
Suroviny
Na 30-40 knedlíčků
Suroviny
Na 30-40 knedlíčků
Masová náplň
Bramborová náplň
Houbová náplň
Chinkali
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 6350 kcal
- Bílkoviny 393 g
- Sacharidy 938 g
- Tuky 81 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2016/3
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,5/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2016/3
Společně si připravíme domácí kari pasty a z nich uvaříme báječná jídla, která dokonale zahřejí a nabijí tělo energií. Hitem dneška je bezesporu fermentování! S námi ho zcela hravě zvládnete i v domácích podmínkách... Spojíme špetku vzpomínek z dětství s kapkou inspirace z amerických bister a užijeme si spolu návštěvu mléčného baru. Dáte si raději jahodový shake nebo řezy Florida? Piknik v zimě? Ano! Uvařte si dobroty podle našich receptů a uspořádejte malou hostinu na čerstvém vzduchu... Zařaďte do svého jídelníčku superpotraviny! Jsou plné živin, vitamínů a minerálů a pro vaše zdraví udělají maximum.