Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kousek nakrájené empanady
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 20
Více než hodinu 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5127 kcal
Bílkoviny 189 g
Sacharidy 354 g
Tuky 303 g
Vláknina 65 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Plněný masový empanada koláč vám přijde k dobru na oběd, večeři i svačinu. Receptů na empanadas existuje celá řada. V různých podobách a velikostech se pečou ve Španělsku i v Latinské Americe. Tahle verze je super teplá i zastudena.

Suroviny

či polohrubá
sůl ½ ČL
máslo 225 g
+ 2 lžíce navíc
vejce 2 ks
vinný ocet červený 2 PL
Na náplň
panenka 350 g
na tenké plátky
paprika mletá uzená ½ ČL
česnek 6 stroužků
nasekaný
oregano ½ ČL
sušené
olivový olej 3 PL
velká, nakrájená
nasekaná
oloupané, zbavené semen
petrželka 2 PL
nasekaná
sůl
a pepř
červená na kolečka
vejce 2 ks
natvrdo, na kolečka

Postup

1

Z mouky, soli a tuku vypracujte dvěma příborovými noži v míse drobenku. Přidejte 1 vejce a ocet a pak postupně asi 2 lžíce studené vody, aby vzniklo nelepivé těsto. Propracujte rychle dohladka, udělejte kouli, zabalte do fólie a dejte na 30 minut chladit.

2

Nakrájené maso posypte mletou paprikou, smíchejte se lžící česneku, oreganem, solí a pepřem a nechte půl hodiny odležet. V pánvi zahřejte olivový olej a velmi zprudka na něm opečte maso, zhnědlé plátky přitom vyndavejte. Ve stejné pánvi pak opečte papriky, cibuli i později přidaný zbylý česnek  doměkka.

3

Přisypte rajčata, petrželku, sůl a pepř. Zahřívejte, aby se zredukovala šťáva a omáčka pořádně zhoustla.

4

Z těsta vyválejte na pomoučněné ploše dvě centimetr silné placky. Jednou vyložte otvírací formu o průměru cca 25 cm. Na dno natřete polovinu omáčky, přidejte maso, vrstvu chilli a navrch dejte kolečka vajec. Navrch naneste zbylou omáčku.

5

Přiklopte druhou plackou, utěsněte okraje, přebývající těsto odkrojte. Uprostřed ,pokličky‘ vykrojte otvor, aby mohla unikat pára. Pečte při 175 °C 30 minut, pak potřete vejcem a 15–20 minut dopékejte, aby empanada zezlátla a byla křupavá.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/3

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč