Aromatická specialita staví na kombinaci šťavnaté zeleniny, česneku a spousty jemně nasekané natě čerstvého koriandru, který je – k Viktoriině radosti – stále častěji k vidění i u nás.
Suroviny
Postup
Cibuli nakrájejte nahrubo, papriky na proužky. Pokud je to třeba, nakrájejte maso na menší kousky.
V kastrolu nebo ve velké pánvi rozehřejte olej a zeleninu na něm pět až sedm minut duste.
Přidejte kousky masa, lehce osolte, přikryjte a na mírném plameni pomalu duste, až maso změkne. Trvá to zhruba dvacet minut. Pokud by se šťáva příliš rychle vyvářela, můžete směs během dušení podlít asi půl hrnkem vody.
Omytá rajčata nasekejte nadrobno nebo nastrouhejte na hrubším struhadle. Přidejte je k měkkému masu spolu s pálivou paprikou, dosolte podle chuti a duste ještě zhruba pět minut.
Česnek nasekejte na hrubší kousky, byliny naopak co nejjemněji. Hotové jídlo jimi posypte a hned podávejte, nejlépe s chlebovými plackami.
Komentáře
Anonym
02.09.2007 13:17
Apetit 6/05