0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Gruzínské čachobili z kuřete

Gruzínské čachobili z kuřete
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Gruzínské čachobili z kuřete

4.6/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 502 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 78 g
Tuky 3 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Aromatická specialita staví na kombinaci šťavnaté zeleniny, česneku a spousty jemně nasekané natě čerstvého koriandru, který je – k Viktoriině radosti – stále častěji k vidění i u nás.

Suroviny

kuře 1 ks
celé, o váze asi 1,8 kg - lze nahradit libovolným kuřecím masem
cibule 5 ks
paprika zelená 2 ks
česnek 4 stroužky
olej
sůl
paprika mletá pálivá
lze nahradit adžikou
bylinky
koriandr, petrželka, kopr

Postup

1

Cibuli nakrájejte nahrubo, papriky na proužky. Pokud je to třeba, nakrájejte maso na menší kousky.

2

V kastrolu nebo ve velké pánvi rozehřejte olej a zeleninu na něm pět až sedm minut duste.

3

Přidejte kousky masa, lehce osolte, přikryjte a na mírném plameni pomalu duste, až maso změkne. Trvá to zhruba dvacet minut. Pokud by se šťáva příliš rychle vyvářela, můžete směs během dušení podlít asi půl hrnkem vody.

4

Omytá rajčata nasekejte nadrobno nebo nastrouhejte na hrubším struhadle. Přidejte je k měkkému masu spolu s pálivou paprikou, dosolte podle chuti a duste ještě zhruba pět minut.

5

Česnek nasekejte na hrubší kousky, byliny naopak co nejjemněji. Hotové jídlo jimi posypte a hned podávejte, nejlépe s chlebovými plackami.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.6/05, str.46

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč