Gruzínský adžabsandal

Gruzínský adžabsandal

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1080 kcal
Bílkoviny 45 g
Cukr 114 g
Tuky 42 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Vegetariánský adžabsandal je tak hutný a vydatný, skvěle ochucený a výrazný, že lehce uspokojí i všechny masožravce. Když do něj navíc přidáte fetu a necháte dva dny odležet, nezbude po něm ani vůně gruzínského koření.

Suroviny

lilek 2 ks
velký, pevný
olivový olej
cibule 3 ks
velké, oloupané, nahrubo nastrouhané
paprika zelená 6 ks
nepálivé, zbavené jádřinců, na nudličky
česnek 1
oloupané, na plátky
koření 2 PL
adžika
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vinný ocet bílý 2 PL
rajčata 4 ks
velká, masitá, na kolečka
feta 200 g

1 Nejprve připravte lilky. Omyjte je, nakrájejte na půlcentimetrové plátky a z obou stran je pořádně osolte, položte na prkénko a nechte je dvě hodiny vypotit. Pak je osušte a zprudka z obou stran opečte na olivovém oleji.

2 V silnostěnném hrnci, nejlépe litinovém, osmahněte na troše olivového oleje cibuli s mrkví; trvá to asi 7 minut. Přidejte papriky, česnek i opečený lilek, přimíchejte adžiku, sůl, pepř a vinný ocet. Navrch poklaďte rajčata a dejte na půl až tři čtvrtě hodiny zapéct do trouby vyhřáté na 180°C, dokud zelenina krásně nezměkne.

3 Odklopte, posypte nadrobenou fetou a zapečte (klidně i pod grilem), aby se vytvořila křupavá krusta. Adžabsandal podávejte teplý a s chlebem. Nejlépe chutná, když se den nebo dva rozleží.

Apetit magazín

  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...
  • Novinky a zajímavosti

Kde se může skrývat lepek?

Lepku se lze vyhnout vyřazením mouky z jídelníčku. Jenže, co když mouku v kupovaných potravinách neočekáváte? Víte, kde na mouku můžete narazit, aniž byste pátrali ve složení na obalu?  ...
  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi, nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit