Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Česnekové kuře v mléčné omáčce po gruzínsku
Česnekové kuře v mléčné omáčce po gruzínsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Česnekové kuře v mléčné omáčce po gruzínsku

4.3/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1903 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 15 g
Tuky 157 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle recept je jen dalším důkazem toho, že v jednoduchosti je krása a že pro skvělé jídlo nemusíte trávit v kuchyni věčnost.

Suroviny

sůl
svanetská sůl (viz Něco navíc)
pepř mletý
čerstvě mletý
slunečnicový olej 3 PL
lze nahradit olivovým
česnek 5 stroužků
bez klíčků
mléko 200 ml
plnotučné
voda 100 ml
petrželka 1 svazek
lístky nasekané
čerstvé, lze nahradit bramborovou kaší, k podávání

Postup

1

Rozpalte troubu na 180°C. Omyté a osušené maso z obou stran osolte svanetskou solí a opepřete podle chuti.

2

V nepřilnavé pánvi vhodné do trouby rozpalte na ohni olej a opečte na něm zprudka kuře kůží dolů dozlatova a dokřupava (trvá to cca 5–8 minut), pak maso obraťte a opékejte z druhé strany ještě dalších 3–5 minut.

3

Mezitím si připravte omáčku. Do vyšší nádoby vlijte ohřáté mléko se 100 ml vody, přidejte stroužky česneku, lehce osolte svanetskou solí a rozmixujte dohladka tyčovým mixérem.

4

Omáčku vlijte do pánve ke kuřeti, pánev vložte do předehřáté trouby a pečte asi 10–12 minut, aby se maso dopeklo u kosti.

5

Podávejte posypané nasekanou hladkolistou petrželkou s čerstvým pečivem nebo bramborovou kaší.

NĚCO NAVÍC
Na svanetskou sůl smíchejte 6 a 1/2 lžíce hrubé soli s kořením (2 lžíce mletého koriandru, 1 lžíce sušeného kopru, 1 lžíce pískavice modré, 1/2 lžíce mletého kmínu, 1 lžíce sušeného mletého měsíčku a 1 lžíce mleté papriky), promíchejte a přidejte 100 g utřeného česneku. Získáte skleničku soli i k dalšímu použití.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...