Silvestrovské jednohubky

Silvestrovské jednohubky

Na jednohubkách je skvělé nejen to, že tak akorát pasují do pusy, ale můžete si s nimi i vyhrát, obložit je vašimi oblíbenými surovinami a hezky je nazdobit. Příprava vám navíc nezabere tolik času, jako třeba u chlebíčků nebo jiných oblíbených silvestrovských pochutin.

Základem klasických jednohubek většinou bývá plátek pečiva (rohlíku, bagetky). Použít můžete ale i různé krekry nebo upéct základ z listového těsta. Odpůrci pečiva mohou jako podklad použít plátek jablka, okurky nebo třeba kostku sýra. Podklad buď můžete potřít pomazánkou (česnekovou, vajíčkovou, tvarohovou, tuňákovou, guacamole atd.) nebo jen máslem či majonézou a přidat ještě nějakou oblohu v podobě uzenin, sýrů, ovoce, zeleniny, zkrátka fantazii se meze nekladou. 

Mezi jednohubky patří i různé drobné rolky, které se většinou připravují z plátků okurek, cuket nebo parmské šunky, následně se plátky potřou pomazánkou, případně obloží, a zarolují. Jako jednohubky skvěle poslouží i různé sýrové kuličky nebo minivdolečky

Na závěr nezapomeňte do jednohubek zapíchat párátka, aby byly dobře uchopitelné. Na tác naservírujte střídavě různé druhy různě barevných jednohubek. Vytvoříte tak pestrobarevnou mozaiku, která se bude na silvestrovské tabuli vyjímat.

Související recepty

Obchod Apetit