0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Česnekové chlebíčky a dokonalé jednohubky

Česnekové chlebíčky
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Česnekové chlebíčky a dokonalé jednohubky

4.3 / 5. Počet hodnocení: 21
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2018 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 76 g
Tuky 172 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Večírkovou klasiku jen tak něco netrumfne! Nabízíme vám léty prověřené hity i nápady na obměny klasických chutí. 

Suroviny

sýr 300 g
ementálského typu
majonéza 150 g
jogurt bílý 3 PL
česnek 4 stroužek
podle chuti, drcený
sůl
vlašské ořechy hrst
nasekané
bylinky
na ozdobu (petrželka, bazalka, řeřicha...)
veka 1 ks
na plátky

Postup

1
  • Sýr nastrouhejte najemno a smíchejte s majonézou, jogurtem a česnekem. Dosolte.
  • Směs natřete na plátky veky a ozdobte ořechy a bylinkami.
       

NĚCO NAVÍC

Některé kupované majonézy začnou po smíchání se sýrem ‚zlobit‘ (uvolňuje se z nich olej, který je součástí majonézové emulze.) Vybírejte proto majonézu s minimem náhražek a nežádoucích přísad.

 
 

VYZKOUŠEJTE TAKÉ JEDNOHUBKY:

jednohubky

PIKANTNÍ SÝROVÉ

NA 20 JEDNOHUBEK ■ VELMI SNADNÉ
100g jemně strouhaného ementálu smíchejte se 4 lžícemi majonézy, špetkou chilli koření, osolte a opepřete. Nakrájejte 2 rohlíky na plátky a pomažte česnekovou pomazánkou. Ozdobte rozpůlenými pekanovými ořechy.

ČABAJKOVÉ

NA 20 JEDNOHUBEK ■ VELMI SNADNÉ 
Nakrájejte 2 rohlíky na plátky a po- mažte tence máslem nebo ochuceným máslem. Na to položte plátek čabajky, 1–2 zelené olivy nebo miniokurčičku a spíchněte párátkem.

JEMNÉ RYBÍ

NA 20 JEDNOHUBEK ■ VELMI SNADNÉ
Nakrájejte 2 rohlíky na plátky a pomažte tence máslem nebo majonézou. Na to položte kousek sardinky v oleji (celkem 2 plechovky), okapané. Ozdobte vždy plátkem citronu a červenou cibulí.

EMENTÁLOVÉ

NA 20 JEDNOHUBEK ■ VELMI SNADNÉ
Nakrájejte 2 rohlíky na plátky a pomažte tence máslem nebo ochuceným máslem. Na to položte kostku ementálu poprášenou mletou sladkou paprikou a navrch kousek ananasu.

S KARI KUŘETEM

NA 20 JEDNOHUBEK ■ VELMI SNADNÉ
Kuřecí řízky nakrájejte na kostky o hra- ně 2cm, osolte a okořeňte kari. Opečte na pánvi na oleji a nechte vychladnout. Na plátku pečiva spíchněte s kouskem čerstvé nebo kompotované broskve a petrželkou.

NIVOVÉ

NA 20 JEDNOHUBEK ■ VELMI SNADNÉ
Nakrájejte 2 rohlíky na plátky, pomažte je máslem a na každý navršte trochu fíkového nebo rybízového džemu. Navrch připíchněte kousek nivy nebo jiného sýra s modrou plísní. Jako obměnu použijte nakládané brusinky a sýr s bílou plísní.

ŘEDKVIČKOVÉ SE SÝREM

NA 20 JEDNOHUBEK ■ VELMI SNADNÉ
Promíchejte čerstvý kozí sýr nebo ovčí (brynzu) s pažitkou, ze směsi udělejte kuličky, obalte je v pažitce a nechte ztuhnout v lednici. Na plátky ze 2 rohlíků dejte vždy pár plátků ředkvičky, sýrovou kuličku a ozdobte kouskem pažitky.

TYROLSKÉ ŠUNKOVÉ

NA 20 JEDNOHUBEK ■ VELMI SNADNÉ
Nakrájejte 2 rohlíky na plátky, potřete je máslem a na každý ozdobně složte plá- tek sušené šunky (prosciutto crudo) nebo tyrolského špeku. Na to položte kousek hrušky pokapané citronovou šťávou, aby nehnědla. Spíchněte párátkem.

LOSOSOVÉ

NA 20 JEDNOHUBEK ■ VELMI SNADNÉ
Tenký plátek škrabkou ukrojené salátové okurky i se slupkou spíchněte párát- kem do vlnovky. Kousek uzeného lososa položte na kolečko rohlíku (celkem 2 rohlíky) pomazané obyčejným či ochuceným máslem a připíchněte připraveným párátkem s okurkou 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit