Česnekové chlebíčky a dokonalé jednohubky

Česnekové chlebíčky a dokonalé jednohubky

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1991 kcal
Bílkoviny 43 g
Cukr 74 g
Tuky 171 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Večírkovou klasiku jen tak něco netrumfne! Nabízíme vám léty prověřené hity i nápady na obměny klasických chutí. 

Suroviny

sýr 300 g
ementálského typu
majonéza 150 g
3 PL
bílý jogurt
česnek 4 stroužek
podle chuti, drcené
sůl
vlašské ořechy hrst
nasekané
bylinky
na ozdobu (petrželka, bazalka, řeřicha,..)
veka 1 ks
na plátky

1 Sýr nastrouhejte najemno a smíchejte s majonézou, jogurtem a česnekem. Dosolte.

2 Směs natřete na plátky veky a ozdobte ořechy a bylinkami.

NĚCO NAVÍC

Některé kupované majonézy začnou po smíchání se sýrem ‚zlobit‘ (uvolňuje se z nich olej, který je součástí majonézové emulze.) Vybírejte proto majonézu s minimem náhražek a nežádoucích přísad.

 

VYZKOUŠEJTE TAKÉ JEDNOHUBKY:

PIKANTNÍ SÝROVÉ

NA 20 JEDNOHUBEK ■ VELMI SNADNÉ

100g jemně strouhaného ementálu smíchejte se 4 lžícemi majonézy, špetkou chilli koření, osolte a opepřete. Nakrájejte 2 rohlíky na plátky a pomažte česnekovou pomazánkou. Ozdobte rozpůlenými pekanovými ořechy.

 

ČABAJKOVÉ

NA 20 JEDNOHUBEK ■ VELMI SNADNÉ 

Nakrájejte 2 rohlíky na plátky a po- mažte tence máslem nebo ochuceným máslem. Na to položte plátek čabajky, 1–2 zelené olivy nebo miniokurčičku a spíchněte párátkem.

 

JEMNÉ RYBÍ

NA 20 JEDNOHUBEK ■ VELMI SNADNÉ

Nakrájejte 2 rohlíky na plátky a pomažte tence máslem nebo majonézou. Na to položte kousek sardinky v oleji (celkem 2 plechovky), okapané. Ozdobte vždy plátkem citronu a červenou cibulí.

 

EMENTÁLOVÉ

NA 20 JEDNOHUBEK ■ VELMI SNADNÉ

Nakrájejte 2 rohlíky na plátky a pomažte tence máslem nebo ochuceným máslem. Na to položte kostku ementálu poprášenou mletou sladkou paprikou a navrch kousek ananasu.

 

S KARI KUŘETEM

NA 20 JEDNOHUBEK ■ VELMI SNADNÉ

Kuřecí řízky nakrájejte na kostky o hra- ně 2cm, osolte a okořeňte kari. Opečte na pánvi na oleji a nechte vychladnout. Na plátku pečiva spíchněte s kouskem čerstvé nebo kompotované broskve a petrželkou.

 

NIVOVÉ

NA 20 JEDNOHUBEK ■ VELMI SNADNÉ

Nakrájejte 2 rohlíky na plátky, pomažte je máslem a na každý navršte trochu fíkového nebo rybízového džemu. Navrch připíchněte kousek nivy nebo jiného sýra s modrou plísní. Jako obměnu použijte nakládané brusinky a sýr s bílou plísní.

 

ŘEDKVIČKOVÉ SE SÝREM

NA 20 JEDNOHUBEK ■ VELMI SNADNÉ

Promíchejte čerstvý kozí sýr nebo ovčí (brynzu) s pažitkou, ze směsi udělejte kuličky, obalte je v pažitce a nechte ztuhnout v lednici. Na plátky ze 2 rohlíků dejte vždy pár plátků ředkvičky, sýrovou kuličku a ozdobte kouskem pažitky.

 

TYROLSKÉ ŠUNKOVÉ

NA 20 JEDNOHUBEK ■ VELMI SNADNÉ

Nakrájejte 2 rohlíky na plátky, potřete je máslem a na každý ozdobně složte plá- tek sušené šunky (prosciutto crudo) nebo tyrolského špeku. Na to položte kousek hrušky pokapané citronovou šťávou, aby nehnědla. Spíchněte párátkem.

 

LOSOSOVÉ

NA 20 JEDNOHUBEK ■ VELMI SNADNÉ

Tenký plátek škrabkou ukrojené salátové okurky i se slupkou spíchněte párát- kem do vlnovky. Kousek uzeného lososa položte na kolečko rohlíku (celkem 2 rohlíky) pomazané obyčejným či ochuceným máslem a připíchněte připraveným párátkem s okurkou 

 

Jak na chlebíčky a jednohubky?

Chlebíčky & jednohubky

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...

Obchod Apetit