Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jednohubky s čočkovým kaviárem
Jednohubky s čočkovým kaviárem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jednohubky s čočkovým kaviárem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3470 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 435 g
Tuky 118 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Co by to bylo za novoroční oslavu bez čočky! Připravili jsme s ní efektní předkrm.

Suroviny

olivový olej 1 PL
pórek 1 ks
jen bílá část – nakrájená nadrobno
mrkev 1 ks
nastrouhaná najemno
řapíkatý celer 1 ks
nakrájený nadrobno
drcený
sůl
podle chuti
K podávání
sušenky 3 bal
slané – krekry g
čerstvý, lze nahradit pomazánkovým máslem
kopr snítky

Postup

1

V pánvi rozehřejte olej, vhoďte pórek, mrkev a celer a na středním plameni opékejte 4–5 minut, aby zelenina změkla. Pak přidejte česnek a ještě minutu opékejte. Následně zvyšte plamen, vlijte víno a nechte jej odvařit. Pak snižte plamen, přidejte rajčata a chvilku opékejte. Přidejte čočku a bobkový list, osolte a přilijte 500ml vody. Směs přiveďte k varu a vařte zhruba 40 minut, dokud čočka nebude měkká a téměř všechna tekutina odvařená. Ze směsi vyjměte bobkový list a směs nechte zchladnout. Dochuťte solí a pepřem.

2

Až těsně před podáváním, aby nezvlhly, potřete krekry sýrem či pomazánkovým máslem, ozdobte kopečkem čočkového kaviáru a snítkami kopru.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/1

Apetit magazín