0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jednohubky s čočkovým kaviárem

Jednohubky s čočkovým kaviárem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jednohubky s čočkovým kaviárem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3470 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 435 g
Tuky 118 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Co by to bylo za novoroční oslavu bez čočky! Připravili jsme s ní efektní předkrm.

Suroviny

olivový olej 1 PL
pórek 1 ks
jen bílá část – nakrájená nadrobno
mrkev 1 ks
nastrouhaná najemno
řapíkatý celer 1 ks
nakrájený nadrobno
česnek 1 PL
drcený
konzervovaná rajčata krájená 200 g
1/2 konzervy
bobkový list 2 ks
sůl
podle chuti
K podávání
sušenky 3 bal
slané – krekry g
čerstvý, lze nahradit pomazánkovým máslem
kopr snítky

1 V pánvi rozehřejte olej, vhoďte pórek, mrkev a celer a na středním plameni opékejte 4–5 minut, aby zelenina změkla. Pak přidejte česnek a ještě minutu opékejte. Následně zvyšte plamen, vlijte víno a nechte jej odvařit. Pak snižte plamen, přidejte rajčata a chvilku opékejte. Přidejte čočku a bobkový list, osolte a přilijte 500ml vody. Směs přiveďte k varu a vařte zhruba 40 minut, dokud čočka nebude měkká a téměř všechna tekutina odvařená. Ze směsi vyjměte bobkový list a směs nechte zchladnout. Dochuťte solí a pepřem.

2 Až těsně před podáváním, aby nezvlhly, potřete krekry sýrem či pomazánkovým máslem, ozdobte kopečkem čočkového kaviáru a snítkami kopru.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/1

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč