Jednohubky s čočkovým kaviárem

Jednohubky s čočkovým kaviárem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1379 kcal
Bílkoviny 37 g
Cukr 175 g
Tuky 46 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Co by to bylo za novoroční oslavu bez čočky! Připravili jsme s ní efektní předkrm.

Suroviny

olivový olej 1 PL
pórek 1 ks
jen bílá část nakrájená nadrobno
mrkev 1 ks
najemno
celer 1
nadrobno
česnek 1 PL
drcený
víno bílé 125 ml
0.5 ks
konzerva drcených rajčat 400/2
1 hrnek
černá čočka beluga
bobkový list 2 ks
sůl
dle chuti
K podávání
2 bal
slané krekry g
krémový sýr 200 g
čerstvý, lze nahradit pomazánkovým máslem
kopr snítky

1 V pánvi rozehřejte olej, vhoďte pórek, mrkev a celer a na středním plameni opékejte 4–5 minut, aby zelenina změkla. Pak přidejte česnek a ještě minutu opékejte. Následně zvyšte plamen, vlijte víno a nechte jej odvařit. Pak snižte plamen, přidejte rajčata a chvilku opékejte. Přidejte čočku a bobkový list, osolte a přilijte 500ml vody. Směs přiveďte k varu a vařte zhruba 40 minut, dokud čočka nebude měkká a téměř všechna tekutina odvařená. Ze směsi vyjměte bobkový list a směs nechte zchladnout. Dochuťte solí a pepřem.

2 Až těsně před podáváním, aby nezvlhly, potřete krekry sýrem či pomazánkovým máslem, ozdobte kopečkem čočkového kaviáru a snítkami kopru.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...
  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...

Obchod Apetit