0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rajčátka s avokádovou pěnou

Rajčátka s avokádovou pěnou

4.5 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné Na 30 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 657 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 50 g
Tuky 41 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednohubky bez zbytečného pečiva

Suroviny

30 ks
malá rajčátka něco mezi třešňovými a normálními, aby velikostí odpovídala silnějšímu plátku okurky
avokádo 1 ks
oloupané, nakrájené na kousky
krémový sýr 125 g
např. lučina nebo philadelphia
česnek 1
drcený
citronová štáva 2 PL
sůl mořská
chilli paprička 1 ks
zbavená semen, nadrobno
listy bazalky lze nahradit koriandrovými, na ozdobení

Postup

1

U stopky seřízněte čtvrtinu až třetinu rajčete. Na druhé straně uřízněte tenký plátek, aby rajčata dobře stála.

2

Dužinu z rajčat vydlabejte (dobře to jde tvořítkem na kuličky z melounů), rozložte je otvorem dolů na mřížku a nechte vykapat.

3

Rozmixujte avokádo, sýr, česnek, citronovou šťávu a osolte.

4

Vmíchejte chilli papričku a směsí naplňte připravená rajčátka.

Ozdobte lístky bazalky nebo koriandru.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit