Rajčátka s avokádovou pěnou

Rajčátka s avokádovou pěnou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 20 minut Velmi snadné Na 30 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 657 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 50 g
Tuky 41 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednohubky bez zbytečného pečiva

Související recepty

Suroviny

30 ks
malá rajčátka něco mezi třešňovými a normálními, aby velikostí odpovídala silnějšímu plátku okurky
avokádo 1 ks
oloupané, nakrájené na kousky
krémový sýr 125 g
např. lučina nebo philadelphia
česnek 1
drcený
citronová štáva 2 PL
sůl mořská
chilli paprička 1 ks
zbavená semen, nadrobno
listy bazalky lze nahradit koriandrovými, na ozdobení

1 U stopky seřízněte čtvrtinu až třetinu rajčete. Na druhé straně uřízněte tenký plátek, aby rajčata dobře stála. Dužinu z rajčat vydlabejte (dobře to jde tvořítkem na kuličky z melounů), rozložte je otvorem dolů na mřížku a nechte vykapat.

2 Rozmixujte avokádo, sýr, česnek, citronovou šťávu a osolte. Vmíchejte chilli papričku a směsí naplňte připravená rajčátka. Ozdobte lístky bazalky nebo koriandru.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit