0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jablečné minivdolečky

Jablečné minivdolečky

3.8 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2197 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 329 g
Tuky 56 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neodolatelné jednohubky, které mizí rychlostí blesku!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 300 g
krupicový cukr 90 g
kypřicí prášek do pečiva 2.25 ČL
skořice 2 ČL
mletá
sůl 0.5 ČL
vejce 2 ks
mléko 150 ml
máslo 2 PL
rozpuštěné
vanilkový extrakt 1 ČL
jablko 2 ks
větší, pevná (např. Granny Smith), oloupaná, bez jadřinců, nakrájená na drobné kousky
rostlinný olej
řepkový nebo slunečnicový, na smažení
moučkový cukr
na posypání

1 Ve větší míse promíchejte metličkou mouku, cukr, prášek do pečiva, skořici a sůl. V menší misce stranou prošlehejte vejce, přidejte mléko, rozpuštěné máslo a vanilkový extrakt. Vzniklou tekutou směs jemně vmíchejte do suché směsi, jen aby se společně spojily – nepřemíchejte! Přidejte nakrájená jablka – možná se vám bude zdát, že je jich v těstě hodně, ale je to tak v pořádku – a promíchejte.

2 V rendlíku či pánvičce rozpalte vyšší vrstvu oleje (4–5 cm) a udělejte zkoušku – kápněte do oleje maličko těsta. Pokud začne hned prskat a vypluje na hladinu, má olej tu správnou teplotu na smažení. Naberte těsto – buď vrchovatou lžičku, nebo, což je ještě lepší, použijte kopečkovací lžíci nejmenších rozměrů a vyklopte těsto do horkého oleje.

3 Postupujte po dávkách, nesmažte více než šest až osm kuliček (podle velikosti) najednou, aby se olej příliš neochladil. Smažte cca 3 minuty, podle velikosti vdolečků, můžete je i opatrně otočit. Hotové vdolečky vyjměte děrovanou lžící a nechte na ubrousku odsát přebytečný tuk. Servírujte teplé posypané moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Komentáře

Lucie Hůlková

Dobrý den, možná to již v diskuzi proběhlo, ale - proč již neuvádíte u receptů, v jakém čísle se recept objevil? Děkuji za odpověď.

Martina Kojzarová

Dobrý den, paní Hůlková,
moc se omlouváme za komplikace :-(. V systému došlo k chybě, na jejímž odstranění se už pracuje. Moc vás prosíme o trpělivost, než se s tím naši kolegové vypořádají. Pokud urgentně hledáte nějaký konkrétní recept (nebo recepty) napište nám sem nebo na web@apetitonline.cz a my vám informaci rádi pošleme. Moc děkujeme za pochopení, redakce Apetitu

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit