Bleskové jednohubky s lososem

Bleskové jednohubky s lososem

3.8 / 5. Počet hodnocení: 18
Do 20 minut Velmi snadné Na 24 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3163 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 398 g
Tuky 89 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nemusíte se mazat s každou jednohubkou – namažte klidně celé krajíce a rozkrájejte je až potom. 

Suroviny

krémový sýr 280 g
např. lučina nebo žervé
smetana ke šlehání 100 ml
citron 1 ks
šťáva a kůra
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
chleba 6 plátků
tmavý
uzený losos 200 g
plátky, nakrájené na kousky
kopr 1 svazek
lístky oštípnuté
kapary 50 g
přepůlené
citronová kůra
nastrouhaná, na ozdobení

1 Rozšlehejte čerstvý smetanový sýr a pak do něj vmíchejte smetanu a citronovou šťávu, osolte a řádně opepřete. Pomazánkou potřete plátky chleba a ostrým nožem každý rozkrájejte na čtvrtky.

2 Každý čtvereček pak ozdobte kouskem lososa, lístky kopru, plody kaparů a citronovou kůrou. Podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit