0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bleskové jednohubky s lososem

Bleskové jednohubky s lososem

4.5 / 5. Počet hodnocení: 22
Do 20 minut Velmi snadné Na 24 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3163 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 398 g
Tuky 89 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nemusíte se mazat s každou jednohubkou – namažte klidně celé krajíce a rozkrájejte je až potom. 

Suroviny

krémový sýr 280 g
např. lučina nebo žervé
smetana ke šlehání 100 ml
citron 1 ks
šťáva a kůra
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
chleba 6 plátků
tmavý
uzený losos 200 g
plátky, nakrájené na kousky
kopr 1 svazek
lístky oštípnuté
kapary 50 g
přepůlené
citronová kůra
nastrouhaná, na ozdobení

Postup

1

Rozšlehejte čerstvý smetanový sýr a pak do něj vmíchejte smetanu a citronovou šťávu, osolte a řádně opepřete. Pomazánkou potřete plátky chleba a ostrým nožem každý rozkrájejte na čtvrtky.

2

Každý čtvereček pak ozdobte kouskem lososa, lístky kopru, plody kaparů a citronovou kůrou. Podávejte. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč