0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bleskové jednohubky s lososem

Bleskové jednohubky s lososem

4.6 / 5. Počet hodnocení: 20
Do 20 minut Velmi snadné Na 24 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3163 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 398 g
Tuky 89 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nemusíte se mazat s každou jednohubkou – namažte klidně celé krajíce a rozkrájejte je až potom. 

Suroviny

krémový sýr 280 g
např. lučina nebo žervé
smetana ke šlehání 100 ml
citron 1 ks
šťáva a kůra
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
chleba 6 plátků
tmavý
uzený losos 200 g
plátky, nakrájené na kousky
kopr 1 svazek
lístky oštípnuté
kapary 50 g
přepůlené
citronová kůra
nastrouhaná, na ozdobení

Postup

1

Rozšlehejte čerstvý smetanový sýr a pak do něj vmíchejte smetanu a citronovou šťávu, osolte a řádně opepřete. Pomazánkou potřete plátky chleba a ostrým nožem každý rozkrájejte na čtvrtky.

2

Každý čtvereček pak ozdobte kouskem lososa, lístky kopru, plody kaparů a citronovou kůrou. Podávejte. 

Související články

Na poslední chvíli: jednohubky
  • Tipy a triky

Na poslední chvíli: jednohubky

Neobejde se bez nich žádná party. A zachrání vás, když se přihlásí nečekaná návštěva. Snadné, rychlé, nápadité. Jak už název napovídá, jednohubka je chuťovka o velikosti nejlépe jednoho sousta. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit