Cuketové jednohubky s bazalkovým pestem

Cuketové jednohubky s bazalkovým pestem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1210 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 20 g
Tuky 104 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sníte je, ani nevíte jak!

Související recepty

Suroviny

ricotta 125 g
nejlépe čerstvá
cuketa 1 ks
menší, nakrájená na podlouhlé tenké plátky
sůl mořská
hrubá
pepř
čerstvě mletý
Na pesto
bazalka 2 hrst
velké hrsti lístků
sůl mořská 0.5 ČL
nejlépe hrubozrnná
olivový olej panenský 50 ml
česnek 2 stroužky
oloupaný, překrojený napůl
piniové oříšky 50 g
parmazán 4 PL
strouhaný

1 Začněte pestem. Opláchnuté a osušené lístky bazalky vložte do hmoždíře nebo třecí misky a rozetřete je se solí na hladkou pastu. Snažte se je spíš roztírat mezi tloukem a stěnou misky, než abyste do nich jen bušili ve středu misky. Ve chvíli, kdy jsou lístky rozmělněné, přidejte olej. Přilévejte ho pomalu a kašičku stále míchejte, aby byla hladká a krémovitá. Přidejte česnek a dál třete. Vsypte piniové oříšky i všechen parmazán a dál třete. Výsledkem by měla být hladká pasta – můžete ji ještě osolit a opepřit, ale nezapomínejte ochutnávat. Pesto můžete připravit také pomocí tyčového mixéru.

2 Ricottu promíchejte s asi 2 lžícemi pesta. Cuketové plátky vyskládejte na plochu, osolte je a opepřete. Na jeden konec plátku dejte vždy zhruba 1 lžíci ochucené ricotty. Srolujte a podle potřeby spíchněte párátkem. Ihned podávejte, pokapané dalším pestem.

NĚCO NAVÍC
Jednohubky můžete ozdobit drobnými lístky bazalky a opraženými piniovými oříšky. Zbylé pesto dejte do skleničky s uzávěrem, zakapejte ho olejem a uchovejte v lednici na pozdější použití. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit