0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cuketové jednohubky s bazalkovým pestem

Cuketové jednohubky s bazalkovým pestem

4.3/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1210 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 20 g
Tuky 104 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sníte je, ani nevíte jak!

Suroviny

ricotta 125 g
nejlépe čerstvá
menší, nakrájená na podlouhlé tenké plátky
sůl mořská
hrubá
pepř
čerstvě mletý
Na pesto
bazalka 2 hrst
velké hrsti lístků
sůl mořská ½ ČL
nejlépe hrubozrnná
olivový olej panenský 50 ml
česnek 2 stroužky
oloupaný, překrojený napůl
piniové oříšky 50 g
strouhaný

1 Začněte pestem. Opláchnuté a osušené lístky bazalky vložte do hmoždíře nebo třecí misky a rozetřete je se solí na hladkou pastu. Snažte se je spíš roztírat mezi tloukem a stěnou misky, než abyste do nich jen bušili ve středu misky. Ve chvíli, kdy jsou lístky rozmělněné, přidejte olej. Přilévejte ho pomalu a kašičku stále míchejte, aby byla hladká a krémovitá. Přidejte česnek a dál třete. Vsypte piniové oříšky i všechen parmazán a dál třete. Výsledkem by měla být hladká pasta – můžete ji ještě osolit a opepřit, ale nezapomínejte ochutnávat. Pesto můžete připravit také pomocí tyčového mixéru.

2 Ricottu promíchejte s asi 2 lžícemi pesta. Cuketové plátky vyskládejte na plochu, osolte je a opepřete. Na jeden konec plátku dejte vždy zhruba 1 lžíci ochucené ricotty. Srolujte a podle potřeby spíchněte párátkem. Ihned podávejte, pokapané dalším pestem.

NĚCO NAVÍC
Jednohubky můžete ozdobit drobnými lístky bazalky a opraženými piniovými oříšky. Zbylé pesto dejte do skleničky s uzávěrem, zakapejte ho olejem a uchovejte v lednici na pozdější použití. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč