Sníte je, ani nevíte jak!
Suroviny
Postup
Začněte pestem. Opláchnuté a osušené lístky bazalky vložte do hmoždíře nebo třecí misky a rozetřete je se solí na hladkou pastu. Snažte se je spíš roztírat mezi tloukem a stěnou misky, než abyste do nich jen bušili ve středu misky. Ve chvíli, kdy jsou lístky rozmělněné, přidejte olej. Přilévejte ho pomalu a kašičku stále míchejte, aby byla hladká a krémovitá. Přidejte česnek a dál třete. Vsypte piniové oříšky i všechen parmazán a dál třete. Výsledkem by měla být hladká pasta – můžete ji ještě osolit a opepřit, ale nezapomínejte ochutnávat. Pesto můžete připravit také pomocí tyčového mixéru.
Ricottu promíchejte s asi 2 lžícemi pesta. Cuketové plátky vyskládejte na plochu, osolte je a opepřete. Na jeden konec plátku dejte vždy zhruba 1 lžíci ochucené ricotty. Srolujte a podle potřeby spíchněte párátkem. Ihned podávejte, pokapané dalším pestem.
NĚCO NAVÍC
Jednohubky můžete ozdobit drobnými lístky bazalky a opraženými piniovými oříšky. Zbylé pesto dejte do skleničky s uzávěrem, zakapejte ho olejem a uchovejte v lednici na pozdější použití.