Smažák jako jednohubka, to je nejvíc! Jen vás čeká rozhodování, jestli sousto namočit do brusinek, nebo do tatarky.
Suroviny
sýr s bílou plísní
3
ks
hermelín (à 100g), na kousky
mléko
1
PL
nebo podle potřeby
vejce
2
ks
mouka pšeničná hladká
podle potřeby
strouhanka
domácí, na obalení
rostlinný olej
na smažení
brusinky
nakládané, k podávání
bageta
k podávání
Na domácí tatarku
majonéza
100
g
pažitka
3
PL
nasekaná
okurky nakládané
2
PL
nasekané najemno
worcesterská omáčka
1
ČL
hořčice dijonská
1
ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
1 Smíchejte přísady na tatarku a hotovou uložte do chladu.
2 Z mléka, vajec a mouky ušlehejte těstíčko o hustotě těsta na palačinky. Obalte v něm sýr a pak ve strouhance a postup ještě jednou zopakujte, aby byl obal silnější a sýr při smažení nevytékal.
3 V hlubší pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje a sýr smažte dozlatova. Podávejte horké, s brusinkami a tatarkou, doplněné bagetou.
NĚCO NAVÍC
Lepší je málo uzrálý tužší hermelín, který se tolik neroztéká, a i dvojí obalení má svůj význam.