Smažené sýrové jednohubky

Smažené sýrové jednohubky

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1965 kcal
Bílkoviny 80 g
Cukr 12 g
Tuky 177 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Smažák jako jednohubka, to je nejvíc! Jen vás čeká rozhodování, jestli sousto namočit do brusinek, nebo do tatarky. 

Suroviny

sýr s bílou plísní 3 ks
hermelín (à 100g), na kousky
mléko 1 PL
nebo podle potřeby
vejce 2 ks
mouka pšeničná hladká
podle potřeby
strouhanka
domácí, na obalení
rostlinný olej
na smažení
brusinky
nakládané, k podávání
bageta
k podávání
Na domácí tatarku
majonéza 100 g
pažitka 3 PL
nasekaná
okurky nakládané 2 PL
nasekané najemno
worcesterská omáčka 1 ČL
hořčice dijonská 1 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Smíchejte přísady na tatarku a hotovou uložte do chladu.

2 Z mléka, vajec a mouky ušlehejte těstíčko o hustotě těsta na palačinky. Obalte v něm sýr a pak ve strouhance a postup ještě jednou zopakujte, aby byl obal silnější a sýr při smažení nevytékal.

3 V hlubší pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje a sýr smažte dozlatova. Podávejte horké, s brusinkami a tatarkou, doplněné bagetou.

NĚCO NAVÍC
Lepší je málo uzrálý tužší hermelín, který se tolik neroztéká, a i dvojí obalení má svůj význam. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit