Smažák jako jednohubka, to je nejvíc! Jen vás čeká rozhodování, jestli sousto namočit do brusinek, nebo do tatarky.
Suroviny
sýr s bílou plísní
3
ks
hermelín (à 100g), na kousky
mléko
1
PL
nebo podle potřeby
vejce
2
ks
podle potřeby
strouhanka
domácí, na obalení
rostlinný olej
na smažení
nakládané, k podávání
bageta
k podávání
Na domácí tatarku
majonéza
100
g
pažitka
3
PL
nasekaná
okurky nakládané
2
PL
nasekané najemno
worcesterská omáčka
1
ČL
hořčice dijonská
1
ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Smíchejte přísady na tatarku a hotovou uložte do chladu.
2
Z mléka, vajec a mouky ušlehejte těstíčko o hustotě těsta na palačinky.
3
Obalte v něm sýr a pak ve strouhance a postup ještě jednou zopakujte, aby byl obal silnější a sýr při smažení nevytékal.
4
V hlubší pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje a sýr smažte dozlatova. Podávejte horké, s brusinkami a tatarkou, doplněné bagetou.
NĚCO NAVÍC
Lepší je málo uzrálý tužší hermelín, který se tolik neroztéká, a i dvojí obalení má svůj význam.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Chuťovky k pivu: 21 receptů na dokonalé hospodské pohoštění(21 receptů )
- Fandíme aneb 30 receptů k povzbuzování!(30 receptů )
- Silvestrovské jednohubky: 13 skvělých kombinací od klasických po nevšední(13 receptů )
- Česká kuchyně – bramboráky a jiné dobroty(20 receptů )