Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smažené sýrové jednohubky
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1965 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 12 g
Tuky 177 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Smažák jako jednohubka, to je nejvíc! Jen vás čeká rozhodování, jestli sousto namočit do brusinek, nebo do tatarky. 

Suroviny

hermelín (à 100g), na kousky
nebo podle potřeby
vejce 2 ks
strouhanka
domácí, na obalení
rostlinný olej
na smažení
nakládané, k podávání
bageta
k podávání
Na domácí tatarku
majonéza 100 g
pažitka 3 PL
nasekaná
nasekané najemno
worcesterská omáčka 1 ČL
hořčice dijonská 1 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Smíchejte přísady na tatarku a hotovou uložte do chladu.

2

Z mléka, vajec a mouky ušlehejte těstíčko o hustotě těsta na palačinky.

3

Obalte v něm sýr a pak ve strouhance a postup ještě jednou zopakujte, aby byl obal silnější a sýr při smažení nevytékal.

4

V hlubší pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje a sýr smažte dozlatova. Podávejte horké, s brusinkami a tatarkou, doplněné bagetou.

NĚCO NAVÍC
Lepší je málo uzrálý tužší hermelín, který se tolik neroztéká, a i dvojí obalení má svůj význam. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...