Rohlik.cz si ale stále zakládá na tom, že kvalitní produkty mohou zákaznici nakoupit i v nižších cenových kategoriích. To se týká například českých uzenářských výrobků značky Dacello, mléčných výrobků Miil i papírových hygienických potřeb Moddia. Všechny produkty těchto značek se vyznačují kvalitou zpracování a trvale výhodnými cenami.
Skladbu výběrové kvality za přijatelnou cenu, ve které najdete také farmářské masné produkty MASO! nebo rybí zboží Fjoru, zase rozšiřuje další nová značka lahůdek Pappudio. A stejně tak čerstvě upečené řemeslné pečivo podle vlastních receptur.
Editorka webu Apetitonline.cz vyzkoušela nové produkty z Rohlik.cz
Od značky MASO!, kterou najdete na Rohlik.cz, jsem si na ochutnání vybrala hovězí vysoký roštěnec. Protože jak nejlépe poznat kvalitu masa? Za mě určitě na středně propečeném steaku. U roštěnce jsem si všimla pohledem hned první známky kvality. Tmavý okraj značí stopy po odpařování vody při dozrávání masa. Maso je přirozeně červené, tuk bílý a po stlačení se vrací maso do původní podoby. Pod kvalitu značky MASO! se klidně podepíšu, steak byl prostě skvělý!
Už nějakou dobu na Rohlik.cz kupuji také produkty značky Miil, z nichž mohu doporučit především jogurty. Za 8,90 Kč pořídíte jogurt se smetanovou konzistencí, který za mě nemá ve své cenové kategorii žádnou konkurenci. Ty ovocné chutnají jako s poctivým džemem od babičky. U mě sklízí největší úspěch meruňkový! Kromě jogurtů nedám dopustit na mléko Miil. Má totiž oproti jiným plnotučným mlékům zhruba o tři procenta více tuku (3,8 %) a díky tomu má lahodnou chuť. Cílem Rohlik.cz je navíc 100% neutralizace uhlíkové stopy všech produktů této značky.
V košíku na Rohlik.cz mi poslední dobou pravidelně končí i párky české značky Daccelo, které obsahují 90 % masa a jsou tak dobré, že je většinou sním za studena. V neposlední řadě nedám dopustit na kapesníky Moddia, a to hlavně kvůli tomu, že jsou vyrobené ze 100 % recyklovaného vlákna. Sečteno, podtrženo, kupovat produkty, které jsou šetrnější k naší planetě, už nemusí nutně znamenat potrápit svou peněženku. Díky online nakupování mám ke všemu o výdajích lepší přehled.
Tašky z recyklovaných PET lahví
Jedním z kroků k ekologické budoucnosti jsou bezesporu zálohované obaly, a tak už v minulosti společnost přišla s projektem Otoč obal. Díky němu dnes zákazníci nemusí vyprodukovat jediný obal, vymyté nádoby od mléčných výrobků či trvanlivých potravin jsou zálohované a po spotřebování je vrátí kurýrovi. O takzvaném Zero Waste však stále nemohla být řeč. Tedy alespoň do letošního září, kdy Rohlík v rámci udržitelnosti nastavil konkurenčním firmám vysokou laťku.
Pro ekologicky smýšlející zákazníky je v e-shopu přichystaná možnost zakoupení vratných tašek, ve kterých kurýři nákup přivezou. Tašky jsou vyrobené z recyklovaných PET lahví a zároveň je lze po opotřebení dále recyklovat. Postup je jednoduchý, po zaplacení zálohy 250 Kč dostane uživatel 20 vratných tašek. I přes to, že se po každém nákupu tašky vyperou, aby se k majiteli vrátily čisté, mají o 62 procent nižší uhlíkovou stopu a jsou o 80 procent šetrnější k životnímu prostředí než běžné plastové i papírové tašky.
Hlavním cílem Rohlik.cz je udržet kvalitu potravin
Rohlík nemění podobu online nakupování pouze v tomto ohledu. Primárním cílem je udržet kvalitu potravin. V rámci svého záměru společnost uvedla na trh již zmiňovanou, vlastní značku masa – MASO! Jedná se o hovězí maso z mladých býků plemene Českého strakatého skotu (Čestr) a vepřové maso plemene Duroc, které rovněž pochází od českých farmářů.
Kvůli vyšším cenám kvalitního masa se tyto produkty původně vyvážely například pouze do Rakouska, kde za ně byli zákazníci ochotni zaplatit. Poptávka po kvalitním masu se však stále zvyšovala, a tak ty nejlepší kousky od českých farmářů dostaly své místo i na tuzemské verzi Rohlíku. Ovšem za velmi přijatelnou cenu.