Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

České maso na váš talíř: Rohlik.cz nově uvádí vlastní značku Maso!

AD
Maso od rohlik.cz
ZDROJ: rohlik.cz
sdílet:

Kvalitní Maso! z českých chovů od 1. června objednáte na stránkách Rohlik.cz. Ať už máte chuť na šťavnatý steak nebo poctivý domácí burger – online supermarket Rohlík vám masové pochoutky doveze až ke dveřím.

„Maso je uprostřed talíře, pro zákazníky i pro nás je jeho kvalita velmi důležitá. Maso! máme pod kontrolou od začátku až do konce, tedy od chovu vybraného plemene, až po doručení zákazníkovi v perfektní kvalitě,“ vysvětluje CEO Rohlik.cz Petr Pavlík a dodává: „Ty nejlepší kusy masa dříve končily například v Rakousku. Teď jsme našli cestu, jak dodat nejkvalitnější české maso na český talíř.“

To nejlepší lokální Maso!

V nabídce jsou například burgery značky Maso! namleté a ochucené přímo od Rohliku. Hovězí pochází z mladého býka z plemene ČESTR a je jemně namleto v ideálním poměru libového a tučného. Na výběr jsou i další hovězí kousky – například květová špička neboli květovka. Často se jí přezdívá cap of rump, Jihoameričané jí zase říkají Picanha. Nebo hovězí ořech – jedná se o velmi křehké, pravidelně mramorované maso s jednou z nejjemnějších struktur ze všech částí hovězího. V nabídce nechybí ani nízký nebo vysoký roštěnec, hovězí svíčková nebo flank steak. Příprava vašeho oblíbeného pokrmu tak bude velice snadná, jelikož se k vám dostane čistý, kvalitní a čerstvý kus masa, který stačí jen „hodit“ na pánev.

Grilování, Rohlik.cz
ZDROJ: rohlik.cz

Spokojené stračeny

Hovězí maso vždy pochází z mladého býka plemene českého strakatého skotu ČESTR, u kterého je kontrolována zmasilost a protučnělost. Zvířata se chovají na několika farmách, kde jsou pouze na slámě, což prospívá jejich kondici. Po celý život mají větrané stáje a přístup ke krmení stejně jako vodě, podáváno je jim pouze české krmivo. Po porážce jsou býci minimálně týden vyvěšeni nasucho, aby jejich maso zkřehlo.

Telata pocházejí z prověřené farmy Blatiny Štěpána Chodila, maso pak pro Rohlik.cz zpracovávají v TORO Hlavečník, a to podle přesných požadavků na zmasilost a protučnělost každého kusu tak, aby pro vás byla vždy zajištěna dokonalá kvalita.

Vepři a poctivé lokální krmivo

Vepřové je vždy z vybraných vepřů s kontrolovanou zmasilostí a protučnělostí otcovské linie plemene Duroc. Všichni vepři pocházejí z farmy v Kostelecké Lhotce v podhůří Orlických hor.

Prasata mají po celý život minimálně o 20 % více životního prostoru a také jim je zachován přirozený denní cyklus, kdy jim není umělým přisvětlováním prodlužován den. Veškeré krmivo pro krmení prasat je regionálního charakteru. Základní složkou krmiva je syrovátka z nedaleké mlékárny, která prasatům velmi chutná a zároveň se pozitivně odráží v chuti masa.

V rámci redakčního testování jsme měli možnost ochutnat grilovaný hovězí burger plněný sýrem camembert. Kombinace kvalitního a šťavnatého hovězího masa si skvěle rozuměla s rozpuštěným krémovým sýrem, který klasickou verzi burgeru nejen příjemně osvěžil, a dokonce ještě vylepšil.

Připravte si tuto dobrotu i vy, přinášíme vám recept přímo od Rohlik.cz na konci tohoto článku. 

Kvalitní české výrobky do vašich rukou

Snahu o lokální a kvalitní výrobek v redakci Apetitonline.cz opravdu kvitujeme. Rohlik.cz nabízí výběrovou kvalitu masa za příznivou cenu. Měli jsme možnost některé kousky od MASO! ochutnat a mile nás překvapila poctivá chuť, ale také opravdu lákavý vzhled. Nejvíce nás zaujalo hovězí maso, které bylo ideálně prorostlé, očištěné a nádherně vonělo ještě dřív, než se ocitlo na rozpálené pánvi či grilu.

Během grilovací sezony určitě oceníte i výborné burgery. Doufáme, že se z podpory českých farmářů stane nový trend, který by výrazně proměnil nabídku potravin a usnadnil spotřebiteli cesty, jak se dostat k poctivé, chutné a kvalitní surovině.

Grilovaný hovězí burger plněný sýrem Camembert

Burger a camembert, rohlik.cz
ZDROJ: rohlik.cz

Suroviny

hovězí maso mleté 600 g
pod značkou MASO! od Rohlik.cz
bazalka 20 lístků
thajská
camembert ks
jarní cibulka 2 svazky
vejce ks
majoránka (čerstvá) 2 snítky
hořčice hrubozrnná 6 PL
med PL
sůl
pepř

Postup

1

Jarní cibulky opereme a očistíme. Jednu cibulku a bylinky nasekáme najemno. V míse smícháme maso, nasekanou jarní cibulku, vejce, majoránku a 3/4 bazalky. Směs osolíme a opepříme.

2

Masovou směs rozdělíme na 4 stejně velké části a utvoříme placky o průměru 11 cm. Camembert rozkrojíme na čtvrtiny, aby nám vznikly 4 trojúhelníky. Uprostřed každého masa uděláme důlek a vložíme sýr, který důkladně obalíme masem. Je důležité mít sýr v mase opravdu uzavřen, aby na grilu nevytekl.

3

Gril rozpálíme na 230 - 270 stupňů. Maso grilujeme 4 - 5 minut z každé strany. Na kraji grilu, kde není takový žár, grilujeme celé jarní cibulky. Průběžně otáčíme.

4

Mezitím smícháme hrubozrnnou hořčici s medem a zbylou bazalkou.

5

Maso podáváme potřené hořčičnou směsí a grilovanými jarními cibulkami. Celkovou chuť skvěle podtrhnou mladé klíčky pikantní hořčice. Jako příloha se hodí rozpečené pečivo, nebo pečené brambory.

Autor: Komerční prezentace

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč