Kvalitní Maso! z českých chovů od 1. června objednáte na stránkách Rohlik.cz. Ať už máte chuť na šťavnatý steak nebo poctivý domácí burger – online supermarket Rohlík vám masové pochoutky doveze až ke dveřím.
„Maso je uprostřed talíře, pro zákazníky i pro nás je jeho kvalita velmi důležitá. Maso! máme pod kontrolou od začátku až do konce, tedy od chovu vybraného plemene, až po doručení zákazníkovi v perfektní kvalitě,“ vysvětluje CEO Rohlik.cz Petr Pavlík a dodává: „Ty nejlepší kusy masa dříve končily například v Rakousku. Teď jsme našli cestu, jak dodat nejkvalitnější české maso na český talíř.“
To nejlepší lokální Maso!
V nabídce jsou například burgery značky Maso! namleté a ochucené přímo od Rohliku. Hovězí pochází z mladého býka z plemene ČESTR a je jemně namleto v ideálním poměru libového a tučného. Na výběr jsou i další hovězí kousky – například květová špička neboli květovka. Často se jí přezdívá cap of rump, Jihoameričané jí zase říkají Picanha. Nebo hovězí ořech – jedná se o velmi křehké, pravidelně mramorované maso s jednou z nejjemnějších struktur ze všech částí hovězího. V nabídce nechybí ani nízký nebo vysoký roštěnec, hovězí svíčková nebo flank steak. Příprava vašeho oblíbeného pokrmu tak bude velice snadná, jelikož se k vám dostane čistý, kvalitní a čerstvý kus masa, který stačí jen „hodit“ na pánev.
Spokojené stračeny
Hovězí maso vždy pochází z mladého býka plemene českého strakatého skotu ČESTR, u kterého je kontrolována zmasilost a protučnělost. Zvířata se chovají na několika farmách, kde jsou pouze na slámě, což prospívá jejich kondici. Po celý život mají větrané stáje a přístup ke krmení stejně jako vodě, podáváno je jim pouze české krmivo. Po porážce jsou býci minimálně týden vyvěšeni nasucho, aby jejich maso zkřehlo.
Telata pocházejí z prověřené farmy Blatiny Štěpána Chodila, maso pak pro Rohlik.cz zpracovávají v TORO Hlavečník, a to podle přesných požadavků na zmasilost a protučnělost každého kusu tak, aby pro vás byla vždy zajištěna dokonalá kvalita.
Vepři a poctivé lokální krmivo
Vepřové je vždy z vybraných vepřů s kontrolovanou zmasilostí a protučnělostí otcovské linie plemene Duroc. Všichni vepři pocházejí z farmy v Kostelecké Lhotce v podhůří Orlických hor.
Prasata mají po celý život minimálně o 20 % více životního prostoru a také jim je zachován přirozený denní cyklus, kdy jim není umělým přisvětlováním prodlužován den. Veškeré krmivo pro krmení prasat je regionálního charakteru. Základní složkou krmiva je syrovátka z nedaleké mlékárny, která prasatům velmi chutná a zároveň se pozitivně odráží v chuti masa.
V rámci redakčního testování jsme měli možnost ochutnat grilovaný hovězí burger plněný sýrem camembert. Kombinace kvalitního a šťavnatého hovězího masa si skvěle rozuměla s rozpuštěným krémovým sýrem, který klasickou verzi burgeru nejen příjemně osvěžil, a dokonce ještě vylepšil.
Připravte si tuto dobrotu i vy, přinášíme vám recept přímo od Rohlik.cz na konci tohoto článku.
Kvalitní české výrobky do vašich rukou
Snahu o lokální a kvalitní výrobek v redakci Apetitonline.cz opravdu kvitujeme. Rohlik.cz nabízí výběrovou kvalitu masa za příznivou cenu. Měli jsme možnost některé kousky od MASO! ochutnat a mile nás překvapila poctivá chuť, ale také opravdu lákavý vzhled. Nejvíce nás zaujalo hovězí maso, které bylo ideálně prorostlé, očištěné a nádherně vonělo ještě dřív, než se ocitlo na rozpálené pánvi či grilu.
Během grilovací sezony určitě oceníte i výborné burgery. Doufáme, že se z podpory českých farmářů stane nový trend, který by výrazně proměnil nabídku potravin a usnadnil spotřebiteli cesty, jak se dostat k poctivé, chutné a kvalitní surovině.
Grilovaný hovězí burger plněný sýrem Camembert
Suroviny
Postup
Jarní cibulky opereme a očistíme. Jednu cibulku a bylinky nasekáme najemno. V míse smícháme maso, nasekanou jarní cibulku, vejce, majoránku a 3/4 bazalky. Směs osolíme a opepříme.
Masovou směs rozdělíme na 4 stejně velké části a utvoříme placky o průměru 11 cm. Camembert rozkrojíme na čtvrtiny, aby nám vznikly 4 trojúhelníky. Uprostřed každého masa uděláme důlek a vložíme sýr, který důkladně obalíme masem. Je důležité mít sýr v mase opravdu uzavřen, aby na grilu nevytekl.
Gril rozpálíme na 230 - 270 stupňů. Maso grilujeme 4 - 5 minut z každé strany. Na kraji grilu, kde není takový žár, grilujeme celé jarní cibulky. Průběžně otáčíme.
Mezitím smícháme hrubozrnnou hořčici s medem a zbylou bazalkou.
Maso podáváme potřené hořčičnou směsí a grilovanými jarními cibulkami. Celkovou chuť skvěle podtrhnou mladé klíčky pikantní hořčice. Jako příloha se hodí rozpečené pečivo, nebo pečené brambory.