Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

3 jednoduché recepty s ředkvičkami

chleba s pomazánkou a ředkvičkami
ZDROJ: PXhere.com
sdílet:

Štiplaví poslové jara

Ředkvičky se dají upravit na spoustu způsobů. Skvělé však je, že se mohou jíst celé – od kořínku přes bulvu až po nať. Křehké mladé lístky patří do salátů, zbývající můžete podusit s další zeleninou na pánvi nebo podávat jako přílohu k dušenému masu. Tady jsou naše tři nápady na svěží jarní jídla s ředkvičkami.

Salát s lososem

Přímo do misky vykrájejte filátka ze 2 pomerančů, k nim i ke šťávě přidejte lžíci červeného vinného octa, 1/2 malé červené cibule a 200 g ředkviček, obojí nakrájené na tenké plátky. Osolte a opepřete a nechte 5 minut odstát. Na 4 talíře rozdělte 200 g uzeného lososa. Do misky k ředkvičkám přimíchejte 4 hrsti potočnice či rukoly a mladé lístky z ředkviček a pak směs včetně šťávy rozdělte na talíře.

Thajský salát

V misce smíchejte šťávu z 1 limety, 1 lžíci rybí omáčky a 1 lžičku krupicového cukru. Míchejte, aby se cukr rozpustil, přidejte 200 g ředkviček nakrájených na tenké plátky, 2–3 hrsti nasekaného koriandru a 2–3 hrsti nasekané máty nebo meduňky. Promíchejte a podávejte.

Sezamové nudle

Podle návodu na obalu uvařte 3 ,hnízda‘ vaječných nudlí. Slijte je a smíchejte se 2 lžícemi opražených sezamových semínek, malým svazkem jarních cibulek, na kolečka, a 200 g ředkviček nakrájených na čtvrtky. Pokropte 1 lžící sezamového oleje a trochou světlé sójové omáčky.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...