Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Velký rozhovor s finalistkou soutěže MasterChef, Lucií Kubrovou!

lucie kubrova
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Jak vzpomíná na oblíbenou kuchařskou soutěž nejúspěšnější žena poslední řady, naše kolegyně Lucka?

Lucko, prozraď nám, co tě vedlo k přihlášení do soutěže?
Chtěla jsem získat nové zkušenosti, naučit se pracovat se surovinami, ke kterým bych se za normálních okolností nedostala, osvojit si různé techniky vaření. V soutěži jsem se díky tomu nebála experimentovat. Bylo skvělé mít pak zpětnou vazbu od poroty, která je složena z profesionálních kuchařů.

Na co nejraději vzpomínáš?
To je těžké říct, v průběhu natáčení se toho stalo tolik! Možná na sladké ravioli s mučenkou a mangem, které jsme vařili v MasterClass Marka Raditsche, to byl totiž jeden z těch dezertů, na které se nezapomíná...

Máš pocit, že se ti v průběhu soutěže něco vyloženě nepovedlo?
Jsem velký sebekritik, takže si vždy zpětně říkám, že jsem mohla uvařit lépe, udělat něco jinak, ať už je to v soutěži, nebo doma, když vařím pro rodinu. Když se mi doma něco nedaří, zkouším to znova a znova, dokud jídlo není dokonalé. V soutěži na tohle ale nebyl čas. Máte omezenou dobu, za kterou musí být jídlo naservírované a pak už není cesty zpět. Některé chyby si člověk uvědomí hned sám, porotci mi však vždy dávali konstruktivní kritiku a zároveň poradili, jak je nedělat znovu. Díky tomu například už umím připravit výbornou polentu, používám teploměr na maso a nedávám pečící papír na plech pod rozpálený gril – to jsou pro mě největší faily ze soutěže.

Máš nějaký zaručený „recept“ na úspěch v soutěži?
Když vás něco hodně baví, tak v tom jste většinou i dobří a všechno jde tak nějak samo. Pak už jen nasadit úsměv, uvolnit se a hlavně se nebát neúspěchu.

Jak se těšíš na novou řadu MasterChefa v roli diváka?
Těším se moc a určitě nevynechám jediný díl!

Otevřela ti účast v soutěži nějaké pomyslné dveře? Splnili se ti díky MasterChefovi nějaké tajné sny?
Určitě ano! Po skončení soutěže jsem absolvovala krátkou stáž v Augustine restaurant u šéfkuchaře Marka Fichtnera, který je zároveň jedním z porotců MasterChefa. To byla skvělá zkušenost, za kterou jsem vděčná a ráda na ni vzpomínám. Momentálně pracuji v redakci časopisu Apetit, což mě nesmírně baví, točíme nová videa s recepty na www.apetitonline.cz, kde mě už brzy můžete vidět. Ve speciálu časopisu Marianne We love food vyšel článek s mými letními recepty. Oslovují mě lidé na soukromé kurzy vaření a firemní akce. A co mám před sebou? Ráda bych jednou vydala svou vlastní kuchařku, ale to bude ještě spousta práce...

Máš mezi kuchaři nějaký vzor? Někoho s kým by ses chtěla setkat, učit se od něj?
Tím je pro mě určitě šéfkuchař Ferran Adrià, to by se mi splnil sen! A pak mě hrozně baví Francis Mallmann, dělá úžasné věci!

Určitě máš celou řadu oblíbených a ověřených receptů. Jaký je tvým favoritem?
To se pořád mění! :-) Momentálně je to makový pudink, který najdete v říjnovém Apetitu, který vychází 21. září.

Sledujte reality show MasterChef, každý týden v pondělí a ve středu večer na TV Nova. 

Související články

Autor: Martina Kojzarová

Apetit magazín