Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Přivítejte jaro bylinkami, můžete je přidat do polévek, pomazánek i do pečiva

Vaječná omeleta s čedarem a bylinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Odlehčete jídelníček po dlouhé zimě. Bylinky nádherně voní a místo na květináč se najde i v tom nejmenším bytě. Využijete je do nádivek a jarních zeleninových jídel. Víte, jak je správně sušit, které můžete mrazit a které nakládat? 

Sušení

Sušte na teplém, tmavém a vzdušném místě. Sušené bylinky skladujte ve tmě ve speciálních kořenkách či tmavých lékárnických dózách se zabroušeným hrdlem.

Nejvhodnější jsou bylinky se silným aromatem:

  • saturejka
  • bobkový list
  • máta
  • rozmarýn
  • dobromysl
  • tymián
  • šalvěj

Mražení

Zamrazujte po porcích. Je vhodné pro:

  • bazalku
  • saturejku
  • kopr
  • kerblík
  • libeček
  • petrželku
  • pažitku

Nakládání

Olej i ocet převezmou od bylinek vše důležité, takže povylouhování je můžete bez obav vyjmout; jejich role je pak už jen estetická. Ideální na nakládání je:

  • levandule
  • bobkovýlist
  • máta
  • dobromysl
  • rozmarýn
  • šalvěj
  • pažitka
  • tymián
Skryt pre seznam

Související články

Autor: Jarmila Černá

Apetit magazín

3 destinace, kam letos za dobrým jídlem a pitím

3 destinace, kam letos za dobrým jídlem a pitím

Léto je doba objevování, experimentování a nacházení nových favoritů. A to hlavně v rámci jídla a pití. Chcete se letos vydat po stopách tradičních zahraničních kuchyní a nevíte, kam přesně by to mělo být? V článku vám prozradíme 3 země, ve...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč