Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nejoblíbenější recept Terezy Bebarové: Kváskový chléb mě naučila Petra Burianová, kvásek jsem pojmenovala Evžen

Tereza Bebarová
ZDROJ: Česká televize, Apetit
sdílet:

Tereza Bebarová se ocitla v gastronomickém světě tak trochu náhodou. Zavedlo jí do něj moderování pořadu Peče celá země. Díky němu si postupně našla cestu k pečení, která vyústila až k oblíbené show Buchty po ránu s Josefem Maršálkem. Jaký je její nejoblíbenější recept? 

Tereza Bebarová nebyla nadšenou pekařkou od začátku soutěže a sama přiznává, že se neustále učí. Do pečení se vrhla po hlavě až při natáčení třetí řady Peče celá země.

Přestala jsem se bát postavit se k plotně i jako cukrářka. Sama uznávám spíše zdravý životní styl, ale zjistila jsem, že záleží na tom, kolik sladkého sníte a jak často si ho dopřáváte. Cukrařina přitahuje spoustu kreativních lidí a díky pořadu Peče celá země jsem měla jedinečnou možnost je potkat a nechat se inspirovat,‘ říká.

Pečení se stalo opravdu součástí jejího života natolik, že se jím začala zabývat také poloprofesionálně. S Josefem Maršálkem a spolupracuje v rámci pořadu Čas na Te.be. Natáčí další díly cyklu České televize Buchty po ránu, ve kterém Josefovi Maršálkovi sekunduje a snaží se pro diváky získat cenné rady.

Tereza Bebarová prozradila také její nejoblíbenější recept, podle kterého často peče. Jde o kváskový chléb. Kvásek má herečka už od první řady Peče celá země a naučila jí ho vítězka Petra Burianová, která pořádá na pečení chleba i kurzy.

Pojmenovala jsem ho Evžen, ubytovala ho v naší ledničce a každý týden z něj dělám chleba,‘ říká a dodává, že nedá dopustit na jablečný štrúdl podle rodinného receptu po babičce Františce. ‚Občas peču také různé dorty a ráda se nechám inspirovat recepty z kuchařky, kterou jsme s Josefem vydali.‘

Podmáslový chléb podle Petry Burianové

Skryt pre seznam

Jak na kváskový chleba

Příprava a udržování žitného kvasu chce spoustu trpělivosti a lásky.

O to víc vás potěší, až vytáhnete z trouby vlastnoručně upečený voňavý, opravdový chleba,“ říká naše bývalá redaktorka Stáňa Moravcová, která v redakci pět měsíců kvásek živila a pekla to nejlepší pečivo na světě.

Až budete mít kvásek pusťe se do pečení kváskového chleba. I na ten pro vás máme recept.

Špaldovo-žitný chléb Pekařova chlebaře vydrží déle čerstvý a chutný, na rozdíl od bochníku ze supermarketu nezplesniví (jen vysychá a tvrdne). Domácí pečení umožňuje přizpůsobit chléb vlastním chutím a přidat třeba ořechy, semínka nebo smaženou cibulku,“ radí školitel v pečení chleba Honza Šmikmátor. Kváskový chleba je chutný a zdraví. O tom žádná. A s námi si ho připravíte krok za krokem.

Zdroje: Česká Televize, časopis Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín