Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nejoblíbenější recept Terezy Bebarové: Kváskový chléb mě naučila Petra Burianová, kvásek jsem pojmenovala Evžen

Tereza Bebarová
ZDROJ: Česká televize, Apetit
sdílet:

Tereza Bebarová se ocitla v gastronomickém světě tak trochu náhodou. Zavedlo jí do něj moderování pořadu Peče celá země. Díky němu si postupně našla cestu k pečení, která vyústila až k oblíbené show Buchty po ránu s Josefem Maršálkem. Jaký je její nejoblíbenější recept? 

Tereza Bebarová nebyla nadšenou pekařkou od začátku soutěže a sama přiznává, že se neustále učí. Do pečení se vrhla po hlavě až při natáčení třetí řady Peče celá země.

Přestala jsem se bát postavit se k plotně i jako cukrářka. Sama uznávám spíše zdravý životní styl, ale zjistila jsem, že záleží na tom, kolik sladkého sníte a jak často si ho dopřáváte. Cukrařina přitahuje spoustu kreativních lidí a díky pořadu Peče celá země jsem měla jedinečnou možnost je potkat a nechat se inspirovat,‘ říká.

Pečení se stalo opravdu součástí jejího života natolik, že se jím začala zabývat také poloprofesionálně. S Josefem Maršálkem a spolupracuje v rámci pořadu Čas na Te.be. Natáčí další díly cyklu České televize Buchty po ránu, ve kterém Josefovi Maršálkovi sekunduje a snaží se pro diváky získat cenné rady.

Tereza Bebarová prozradila také její nejoblíbenější recept, podle kterého často peče. Jde o kváskový chléb. Kvásek má herečka už od první řady Peče celá země a naučila jí ho vítězka Petra Burianová, která pořádá na pečení chleba i kurzy.

Pojmenovala jsem ho Evžen, ubytovala ho v naší ledničce a každý týden z něj dělám chleba,‘ říká a dodává, že nedá dopustit na jablečný štrúdl podle rodinného receptu po babičce Františce. ‚Občas peču také různé dorty a ráda se nechám inspirovat recepty z kuchařky, kterou jsme s Josefem vydali.‘

Podmáslový chléb podle Petry Burianové

Skryt pre seznam

Jak na kváskový chleba

Příprava a udržování žitného kvasu chce spoustu trpělivosti a lásky.

O to víc vás potěší, až vytáhnete z trouby vlastnoručně upečený voňavý, opravdový chleba,“ říká naše bývalá redaktorka Stáňa Moravcová, která v redakci pět měsíců kvásek živila a pekla to nejlepší pečivo na světě.

Až budete mít kvásek pusťe se do pečení kváskového chleba. I na ten pro vás máme recept.

Špaldovo-žitný chléb Pekařova chlebaře vydrží déle čerstvý a chutný, na rozdíl od bochníku ze supermarketu nezplesniví (jen vysychá a tvrdne). Domácí pečení umožňuje přizpůsobit chléb vlastním chutím a přidat třeba ořechy, semínka nebo smaženou cibulku,“ radí školitel v pečení chleba Honza Šmikmátor. Kváskový chleba je chutný a zdraví. O tom žádná. A s námi si ho připravíte krok za krokem.

Zdroje: Česká Televize, časopis Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč