Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

V restauracích dávám dýška deset procent a výš, zažil jsem i zmatené pohledy. Teď bych doporučil hradeckou pekárnu, říká Lukáš Hejlík

Lukáš Hejlík
ZDROJ: Se souhlasem Lukáše Hejlíka, TV Nova
sdílet:

Na festivalu Souboj na talíři LIVE, který se odehrával v O2 Universu 20. a 21. 1. 2024, se ukázalo mnoho osobností ze světa gastronomie. Na pódiu VIP stage se objevil i Lukáš Hejlík a promluvil nejen o nejlepších restauracích, které navštívil za poslední dobu, ale i tom, jaké dává spropitné, nebo jak to má s pořádkem v kuchyni. 

Kromě hlavní stage, kde se odehrávaly souboje mezi moderátory pořadu Souboj na talíři a profesionálními kuchaři, byla na festivalu hvězdných chutí i menší VIP stage. Na ní dvojce moderátorů ze Snídaně s Novou Johan Mádr a Ondřej Havel vyzpovídali několik hvězd ze světa šoubyznysu. Prvním z nich byl Lukáš Hejlík. 

Lukáš Hejlík je známý svojí Gastro mapou, do které už několik let zařazuje restaurace a bistra, která stojí za to navštívit. Proto není divu, že se ho při každém rozhovoru novináři a moderátoři zeptají, jaké zajímavé podniky by jim doporučil.

‚Rozhodně bych doporučil pekárnu Optimista v Hradci Králové, skvěle tam pečou a uvnitř je velký stůl, který visí za lana od stropu a je to opravdu cool. Mimochodem tohle bistro po mně chtělo, abych jim poradil s názvem. Když jsem zjistil, že se pan majitel jmenuje Koblížek, měl jsem jasno. Nakonec zvolili ale skvělý název!‘

Skryt pre seznam

Tím ale Lukáš Hejlík neskočil a prozradil, jaké stánky restaurací na festivalu Souboj na talíři LIVE by doporučil. ‚Dal bych si určitě něco u Esky, něco malého asijského v restauraci Sia, kdybych chtěl jít do nějaké vyšší gastronimie šel bych do regionů, viděl jsem, že je tady Martin Svatek z táborské restaurace MACE a Michaela Fürstová z Café du Lac z Lipna, která dělá velmi originální vysokou cukrařinu.‘
 

Při té příležitosti se moderátor Johan Mádr Lukáše Hejlíka zeptal, jak to má vlastně se spropitným. ‚Vždycky dávám 10 procent a někdy i více. Nedávno se mi stalo, že jsem v jedné kavárně platil za kávu a nějaké dezerty asi 380 korun a slečně jsem dal 450 korun. Ona to vůbec nechápala a koukala na mě zmateně, protože si myslela, že to zaokrouhlím maximálně na ty čtyři stovky. Přišlo mi to milé, ale vypovídá to o situaci s dýšky v Čechách,‘ řekl Lukáš Hejlík.

Na pódiu VIP stage se objevily například herečky Jana Paulová a Vanda Hybnerová, moderátorka Bára Divišová, lovkyně ze soutěže Na lovu a vysokoškolská profesorka Viktorie Mertová a šéfradaktorka našeho časopisu Jana Kopecká. 

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín