Kokosové ‚mléko‘ patří mezi suroviny, bez které asijská kuchyně neobejde. Patří mezi nepotradatelnou součást thajského kari, patří i do mnohých indických nebo srílanských receptů. Pokud nemáte doma zásobu plechovek kokosového ‚mléka‘,...
Chystáte se na výrobu vaječného likéru, ale nemáte doma koupené kondenzované mléko? Poradíme vám, jak si jej vyrobit doma. Potřebujete pouze 3 suroviny a sami ovlivníte, jak bude výsledek sladký. Tip máme také na bezlaktózovou verzi.
...
S příchodem teplých dnů se příroda probouzí k životu a s ní i touha po osvěžujících pochoutkách, jakou je kupříkladu zmrzlina. Její domácí verze je vynikajícím způsobem, jak využít sezonní ovoce a připravit si zdravou, chutnou a svěží...
Snadno jej můžeme zaměnit s bodlákem, přesto bychom jeho bodlinkám měli věnovat patřičnou pozornost. Ostropestřec je nabitý prospěšnými látkami, které příznivě působí na lidský organismus, především na játra. Prozradíme vám, jak jej užívat....
Punčové řezy jsou klasika českých cukráren. Musí být správně vlhké a hrát pestrými barvami. Chcete-li punčáku propůjčit punc výjimečnosti, připravte rovnou efektní punčový dort. Třeba ten z vyhlášené pražské cukrárny Myšák.
...
Na vlastní kůži vyzkoušela, jaké to je být vegetariánkou odkázanou na česká pohostinská zařízení. Je přesvědčená, že každé roční období má mnoho co nabídnout k snědku. Vaří místní jídla, zbožňuje brambory a nemá ráda mletý mák. Jana...
Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...
Toužíte po vodě bez pachuti chloru a s vědomím, že jste pro její přirozenost učinili maximum? Řešením je vodu filtrovat. K tomu skvěle slouží filtrovací karafy a konvice. Napustíte do nich vodu a cestou dovnitř nebo ven – záleží, jakou...