Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jahodobraní na Jiřáku

Jahodobraní na Jiřáku
sdílet:

Nejoblíbenější tuzemské ovoce má opět sezonu. Nakupte si plné košíky a pusťte se do marmelád a zamrazování.

Ve čtvrtek 19. června provoní náměstí Jiřího z Poděbrad jahody. Čerstvě nasbírané je budou nabízet pěstitelé z předměstí Prahy a blízkého okolí. Představí unikátní české odrůdy, které jinde neseženete. Jahody si můžete vychutnat jen tak čerstvé nebo si je namočit do čokolády, která bude po celý den tryskat z čokoládové fontány.



Co s jahodami: menší množství jahod snězte hned začerstva, rozmačkané s cukrem, v pohárech se šlehačkou nebo žloutkovými krémy. Jahody spotřebujte během dvou dnů. Lednička stejně jako mytí jim nesvědčí. Jahody, které nesníte, zamrazte, buď jako celé plody, nebo z nich připravte dřeň či protlak. Uvařit z nich můžete také džem či sirup.

Jahodobraní na Jiřáku
čtvrtek 19. června 2014
www.farmarsketrziste.cz

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...