0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jahodový koktejl
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 10 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 719 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 77 g
Tuky 30 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kdo miluje jahody, nenechá si v sezóně ujít žádnou příležitost si na nich smlsnout. Jahodový koktejl sice neteče v jahodových řekách, jeho příprava doma ale nepředstavuje velké úsilí a zvládne ji i nekuchař.

Suroviny

mléko 1.5 l
plnotučné
jahody 2 hrsti
zrálé, omyté, bez stopek
cukr
na dotažení chuti

Postup

1

Pokud vlastníte mixér nebo aspoň tyčový mixér, práce na koktejlu bude snazší. Je-li vaše domácnost bez přístroje, který by pomohl jahody rozmačkat, budete si muset vystačit s vidličkou.

 
2

Jahody vložte do mixéru, přilijte mléko, prošlehejte a případně doslaďte. Koktejl nechte trochu vychladit.

3

Při podávání jej můžete ozdobit jedlými kvítky, například sedmikráskami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit