Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jahodobraní na Jiřáku

Jahodobraní na Jiřáku
sdílet:

Nejoblíbenější tuzemské ovoce má opět sezonu. Nakupte si plné košíky a pusťte se do marmelád a zamrazování.

Ve čtvrtek 19. června provoní náměstí Jiřího z Poděbrad jahody. Čerstvě nasbírané je budou nabízet pěstitelé z předměstí Prahy a blízkého okolí. Představí unikátní české odrůdy, které jinde neseženete. Jahody si můžete vychutnat jen tak čerstvé nebo si je namočit do čokolády, která bude po celý den tryskat z čokoládové fontány.



Co s jahodami: menší množství jahod snězte hned začerstva, rozmačkané s cukrem, v pohárech se šlehačkou nebo žloutkovými krémy. Jahody spotřebujte během dvou dnů. Lednička stejně jako mytí jim nesvědčí. Jahody, které nesníte, zamrazte, buď jako celé plody, nebo z nich připravte dřeň či protlak. Uvařit z nich můžete také džem či sirup.

Jahodobraní na Jiřáku
čtvrtek 19. června 2014
www.farmarsketrziste.cz

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...