Nejoblíbenější tuzemské ovoce má opět sezonu. Nakupte si plné košíky a pusťte se do marmelád a zamrazování.
Ve čtvrtek 19. června provoní náměstí Jiřího z Poděbrad jahody. Čerstvě nasbírané je budou nabízet pěstitelé z předměstí Prahy a blízkého okolí. Představí unikátní české odrůdy, které jinde neseženete. Jahody si můžete vychutnat jen tak čerstvé nebo si je namočit do čokolády, která bude po celý den tryskat z čokoládové fontány.
Co s jahodami: menší množství jahod snězte hned začerstva, rozmačkané s cukrem, v pohárech se šlehačkou nebo žloutkovými krémy. Jahody spotřebujte během dvou dnů. Lednička stejně jako mytí jim nesvědčí. Jahody, které nesníte, zamrazte, buď jako celé plody, nebo z nich připravte dřeň či protlak. Uvařit z nich můžete také džem či sirup.
Jahodobraní na Jiřáku
čtvrtek 19. června 2014
www.farmarsketrziste.cz