Záhorácký závitek

Záhorácký závitek

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 (34)
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4974 kcal
Bílkoviny 275 g
Cukr 302 g
Tuky 287 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Vepřové, uzené a zelí – zaručená trojkombinace, na které si vždy pochutnáte.

Suroviny

vepřová kýta 1 kg
zelí kysané 500 g
uzený bůček 200 g
(uzený bok) na kostičky
sádlo 150 g
mouka pšeničná hladká 50 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
cibule 6 ks
nakrájené nadrobno
Na brambory
brambory 1 kg
máslo 2 PL
jarní cibulka 1 svazek
na plátky
petrželka 2 PL
nasekaná

1 Troubu předehřejte na 160 °C. Maso nakrájejte na plátky a lehce naklepejte. Osolte a opepřete.

2 Promíchejte 2/3 zelí s uzeným bokem. Směs rozdělte do středu každého plátku a zabalte jako ptáček. Ovažte kuchyňským provázkem.

3 Závitky naskládejte v jedné vrstvě do pekáčku, mírně podlijte vodou a pečte asi 40 minut doměkka.

4 Na 100 g sádla opékejte cibuli pěkně dočervena jako na guláš, trvá to asi 8 minut. Pak přidejte šťávu z upečených závitků (případně dolijte vývarem na 300 ml) a zbytek zelí a vařte 5 minut. Na 50 g sádla zpěňte mouku a míchejte asi 2 minuty, až zrůžoví. Touto jíškou zahustěte zelí a za občasného míchání vařte dalších 10 minut.

5 Do zelí přidejte závitky a nechte vařit další 3 minuty, aby se pěkně spojily chutě. Podávejte s vařenými bramborami, osolenými, opepřenými a rozšťouchanými s máslem, jarní cibulkou a s nasekanou petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit