Omáčky jako od maminky, skvělé steaky, tajuplné dezerty i obyčejná jídla uvařená neobyčejně dobře nabídne hned čtrnáct nejlepších českých resturací. Zkrátí vám tak čekání na labužnický Prague Food Festival, na kterém jste nabídku a um kuchařských mistrů mohli už třikrát náležitě prověřit.
Ochutnávat pokrmy luxusních gastronomických zařízení za snížené festivalové ceny můžete celý měsíc a to od 15. ledna do 15. února příštího roku. „Chceme podpořit život restaurací a zároveň nabídnout lidem možnost ochutnání luxusních pokrmů za symbolické ceny,“ řekl pořadatel Grand Restaurant Festivalu Pavel Maurer. Upozornil, že menu, které obvykle přijde i na několik tisíc korun, si budou moci návštěvníci dopřát za pár stovek.
Na rozdíl od Prague Food Festivalu, na který zimní Grand Restaurant Festival navazuje, si kromě vybraných lahůdek užijete i atmosféru jednotlivých restaurací. Festival bude totiž probíhat přímo v jednotlivých restauracích, a tak se můžete konečně přesvědčit, jaký mají servis, interiéry a jak se o své zákazníky starají. Zážitky si tak odnesete nejen z pokrmů, ale i z atmosféry restaurace. Festival bude probíhat ve čtrnácti vybraných restauracích:
- Aromi
- Bellevue
- Essensia, Mandarin Oriental
- La Degustation Boheme Bourgeoise
- La Finestra
- La Veranda
- Na Štěpáně
- Obecní dům, Franc. restaurace
- Palác Kinských
- Radisson Blu hotel, Alcron
- SaSaZu
- Svatá Klára
- V Zátiší
- Wings Club
K tomu, abyste se mohli zúčastnit Grand Restaurant Festivalu, musíte mít zakoupenou festivalovou ochutnávku ve vámi vybrané restauraci na příslušný den a čas. Ochutnávky se budou prodávat od 7. prosince 2009 na www.grand-restaurant.cz a to hned ve třech cenových kategoriích: základní ochutnávka bude za 250 Kč a dostanete za ni 1 jídlo a minerální vodu, extra ochutnávka vás vyjde o 50 Kč více a namísto vody dostanete sklenku vína. Degustační ochutnávka se vyplatí nejvíce, stojí 600 Kč a obsahuje hned 3 pokrmy, minerální vodu a sklenku vína.
Nejlepší dárky jsou ty, na kterých si pochutnáte nejvíce. Nevíte-li, co koupit k Vánocům svým blízkým, přátelům nebo kolegům, mohla by být vstupenka na festival to pravé. Bude to pro ně skvělá příležitost, jak ochutnat vysokou gastronomii. A co se vlastně bude vařit? Základní dramaturgie je jasná, šéfkuchaři mají povinnost uvařit národní jídlo – svíčkovou, svůj mistrovský kousek dle vlastní volby a nejlepší jídlo od maminky.