0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grand Restaurant Festival 2010: luxusní pochoutky za málo peněz

Grand Restaurant Festival 2010: luxusní pochoutky za málo peněz
sdílet:
Omáčky jako od maminky, skvělé steaky, tajuplné dezerty i obyčejná jídla uvařená neobyčejně dobře nabídne hned čtrnáct nejlepších českých resturací. Zkrátí vám tak čekání na labužnický Prague Food Festival, na kterém jste nabídku a um kuchařských mistrů mohli už třikrát náležitě prověřit. Ochutnávat pokrmy luxusních gastronomických zařízení za snížené festivalové ceny můžete celý měsíc a to od 15. ledna do 15. února příštího roku. „Chceme podpořit život restaurací a zároveň nabídnout lidem možnost ochutnání luxusních pokrmů za symbolické ceny,“ řekl pořadatel Grand Restaurant Festivalu Pavel Maurer. Upozornil, že menu, které obvykle přijde i na několik tisíc korun, si budou moci návštěvníci dopřát za pár stovek.

Na rozdíl od Prague Food Festivalu, na který zimní Grand Restaurant Festival navazuje, si kromě vybraných lahůdek užijete i atmosféru jednotlivých restaurací. Festival bude totiž probíhat přímo v jednotlivých restauracích, a tak se můžete konečně přesvědčit, jaký mají servis, interiéry a jak se o své zákazníky starají. Zážitky si tak odnesete nejen z pokrmů, ale i z atmosféry restaurace.  Festival bude probíhat ve čtrnácti vybraných restauracích:

  • Aromi
  • Bellevue
  • Essensia, Mandarin Oriental
  • La Degustation Boheme Bourgeoise
  • La Finestra
  • La Veranda
  • Na Štěpáně
  • Obecní dům, Franc. restaurace
  • Palác Kinských
  • Radisson Blu hotel, Alcron
  • SaSaZu
  • Svatá Klára
  • V Zátiší
  • Wings Club


K tomu, abyste se mohli zúčastnit Grand Restaurant Festivalu, musíte mít zakoupenou festivalovou ochutnávku ve vámi vybrané restauraci na příslušný den a čas. Ochutnávky se budou prodávat od 7. prosince 2009 na www.grand-restaurant.cz a to hned ve třech cenových kategoriích: základní ochutnávka bude za 250 Kč a dostanete za ni 1 jídlo a minerální vodu, extra ochutnávka vás vyjde o 50 Kč více a namísto vody dostanete sklenku vína. Degustační ochutnávka se vyplatí nejvíce, stojí 600 Kč a obsahuje hned 3 pokrmy, minerální vodu a sklenku vína.

Nejlepší dárky jsou ty, na kterých si pochutnáte nejvíce. Nevíte-li, co koupit k Vánocům svým blízkým, přátelům nebo kolegům, mohla by být vstupenka na festival to pravé. Bude to pro ně skvělá příležitost, jak ochutnat vysokou gastronomii. A co se vlastně bude vařit? Základní dramaturgie je jasná, šéfkuchaři mají povinnost uvařit národní jídlo – svíčkovou, svůj mistrovský kousek dle vlastní volby a nejlepší jídlo od maminky.

Související články

Příprava luxusní oslavy
  • Zajímavosti

Příprava luxusní oslavy

Co: Kurz vařeníKdy: 26. 8. 2010 od 16.30Kde: Studio Divoká vařečka, Pekárenská 6, BrnoZa kolik: 2300 KčInfo: www.divoka-varecka.cz ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit