0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Luxusní tuňáková pomazánka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5 / 5. Počet hodnocení: 101
Do 20 minut 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1010 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 12 g
Tuky 56 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pomazánky jsou vděčné, potěší jako snídaně, svačina i večeře.

Suroviny

tuňák (konzerva) 2 ks
v oleji
vejce 3 ks
cottage 1 kelímek
hořčice plnotučná 1 ČL
kari koření 1 ČL
citron 1 ks
kůra nastrouhaná, šťáva vymačkaná
kapary 3 PL
olivový olej 1 PL
sůl
bageta
citron
olivy zelené
pažitka

Postup

1

Okapané maso ze 2 konzerv tuňáka v oleji promíchejte se 2–3 pokrájenými vejci uvařenými natvrdo.

2

Přidejte 1 kelímek sýra cottage, lžičku plnotučné hořčice, 1 lžičku kari, šťávu i kůru z 1 citronu, 3 lžíce kaparů, lžíci olivového oleje a sůl.

3

Naneste na rozpečené bagety, ozdobte plátky citronu, olivami a pažitkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Komentáře

Eva Pasková

Oblíbená pomazánka mého manžela! :) Je sice poměrně drahá, ale kombinace kaparů, cottage, tuňáka a kari je k nezaplacení! Moc nám chutná a dopřáváme si ji celkem pravidelně, nejčastěji na opečený toastový chléb nebo opečenou bagetu. Doporučuji jako zajímavou, exotickou a zdravou obměnu klasických rybičových pomazánek.

Karel Vospalej

z tuňákových pomazánek ta nejhorší, chuť tuňáka ze úplně ztratí v kyselosti citronu a cottage,kapar a oliv. a to jsem dal tuňáka víc . v jednoduchosti je krása , příště zase klasika :-)

Apetit magazín

Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč