Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Luxusní tuňáková pomazánka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 110
Do 20 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1010 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 12 g
Tuky 56 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pomazánky jsou vděčné, potěší jako snídaně, svačina i večeře. Tato luxusní tuňáková pomazánka se sýrem cottage je navíc plná bílkovin. Použijte ji do sendvičů nebo jako pomazánku na chlebíčky. Skvěle se k ní hodí zelené natě, olivy nebo třeba sušená rajčata. Recept je jednoduchý, a pokud máte doma tuňáka v konzervě, do receptu se můžete ihned pustit.

Náš tip: Chcete změnu? Připravte si například slavnostní tuňákovou pomazánku podle našeho videoreceptu

 
Skryt pre seznam

Související recepty

Suroviny

tuňák (konzerva) 2 ks
v oleji
vejce 3 ks
cottage 1 kelímek
hořčice plnotučná 1 ČL
kari koření 1 ČL
kůra nastrouhaná, šťáva vymačkaná
kapary 3 PL
olivový olej 1 PL
sůl
bageta
pažitka

Postup

1

Okapané maso ze 2 konzerv tuňáka v oleji promíchejte se 2–3 pokrájenými vejci uvařenými natvrdo.

2

Přidejte 1 kelímek sýra cottage, lžičku plnotučné hořčice, 1 lžičku kari, šťávu i kůru z 1 citronu, 3 lžíce kaparů, lžíci olivového oleje a sůl.

3

Naneste na rozpečené bagety, ozdobte plátky citronu, olivami a pažitkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Komentáře

27.11.2019 07:11

z tuňákových pomazánek ta nejhorší, chuť tuňáka ze úplně ztratí v kyselosti citronu a cottage,kapar a oliv. a to jsem dal tuňáka víc . v jednoduchosti je krása , příště zase klasika :-)

07.10.2014 17:17

Zkusila jsem a je vyborna :)

09.04.2010 14:56
Oblíbená pomazánka mého manžela! :) Je sice poměrně drahá, ale kombinace kaparů, cottage, tuňáka a kari je k nezaplacení! Moc nám chutná a dopřáváme si ji celkem pravidelně, nejčastěji na opečený toastový chléb nebo opečenou bagetu. Doporučuji jako zajímavou, exotickou a zdravou obměnu klasických rybičových pomazánek.
22.02.2010 14:28
Pomazánka je svělá! rychlá a moc dobrá!

Apetit magazín

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...
AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...