Přestože lékaři dodnes tápou, proč vlastně lidé migrénou trpí, je známé, že existuje řada spouštěčů. Kromě stresu je to především celá řada potravin. Lidé trpící migrénou se shodují, že mezi její časté spouštěče patří především aromatické zrající sýry. Dalšími nebezpečnými potravinami jsou čokoláda, citrusy, avokádo, banány, rajčata a nakládaná zelenina. Pozor byste si měli dát i na obiloviny a potraviny obsahující glutamát sodný. Pokud skutečně podezříváte některé potraviny ze spouštění záchvatů, raději je ze svého jídelníčku vynechte.
Seznam doporučených potravin je bohužel kratší. Proti migréně pomáhají mandle, petržel, česnek, ananas a třešně. Až vás chytne záchvat migrény, mohla by vám aspoň trošku pomoci například tato rychlá bublanina. Od bolesti vám také uleví mnohé bylinky – jinan dvoulaločný, kozlík lékařský, zázvor, rozmarýn a heřmánek. Doporučuje se i pupalkový olej, který má protizánětlivé účinky.