Mandlové košíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2 / 5. Počet hodnocení: 20
Více než hodinu Snadné 35 košíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5670 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 410 g
Tuky 384 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jsou křehké a lahodné, a díky formičkám vypadají naprosto profesionálně. Krém k plnění je zcela ve vaší režii; v zájmu image jsme vybrali složitější, ale mimořádně lahodnou kombinaci.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 g
+ trochu na vysypání formiček
máslo 100 g
+ trochu na vymazání formiček
mandle 60 g
mleté
moučkový cukr 50 g
žloutek 2 ks
Na krém
mléko 250 ml
mouka pšeničná hladká 2 PL
máslo 200 g
změklé
moučkový cukr 200 g
žloutek 1 ks
likér 2 PL
nejlépe mandlový (amaretto)
Na ozdobu
čokoládová poleva
tmavá
mandle
loupané a sekané

1 Ze surovin vypracujte na lehce pomoučněné ploše těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a uložte na dvě hodiny do chladu.

2Troubu předehřejte na 150, horkovzdušnou na 130 stupňů. Formičky vymastěte. Z těsta oddělujte kousky, vložte je do formiček a stejnoměrně vytlačte. Postavte je na plech a pečte, až je těsto křehké a zlatavé. Potom okamžitě vyjměte z trouby a vyklopte z formiček. Nechte vychladnout.

3Na krém svařte za stálého míchání mléko s moukou. Až směs trochu vychladne, vešlehejte do ní žloutek. V misce utřete máslo s cukrem a po lžičkách do něj zatřete vychladlou mléčnou směs. Jemný krém dochuťte likérem.

4Košíčky plňte až před podáváním, a to pomocí cukrářského nebo plastového sáčku, u kterého odstřihněte malý roh. Dozdobte čokoládovou polevou a mandlemi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/12

Komentáře

Obchod Apetit