Jsou křehké a lahodné, a díky formičkám vypadají naprosto profesionálně. Krém k plnění je zcela ve vaší režii; v zájmu image jsme vybrali složitější, ale mimořádně lahodnou kombinaci.
Suroviny
Postup
Ze surovin vypracujte na lehce pomoučněné ploše těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a uložte na dvě hodiny do chladu.
Troubu předehřejte na 150, horkovzdušnou na 130 stupňů. Formičky vymastěte. Z těsta oddělujte kousky, vložte je do formiček a stejnoměrně vytlačte.
Postavte je na plech a pečte, až je těsto křehké a zlatavé. Potom okamžitě vyjměte z trouby a vyklopte z formiček. Nechte vychladnout.
Na krém svařte za stálého míchání mléko s moukou. Až směs trochu vychladne, vešlehejte do ní žloutek. V misce utřete máslo s cukrem a po lžičkách do něj zatřete vychladlou mléčnou směs. Jemný krém dochuťte likérem.
Košíčky plňte až před podáváním, a to pomocí cukrářského nebo plastového sáčku, u kterého odstřihněte malý roh. Dozdobte čokoládovou polevou a mandlemi.
Komentáře
04.09.2007 14:16
Apetit 12/05