Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Více než hodinu 35

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5670 kcal
Bílkoviny 103 g
Cukr 410 g
Tuky 384 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Jsou křehké a lahodné, a díky formičkám vypadají naprosto profesionálně. Krém k plnění je zcela ve vaší režii; v zájmu image jsme vybrali složitější, ale mimořádně lahodnou kombinaci.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 g
plus trochu na vysypání formiček
máslo 100 g
plus trochu na vymazání formiček
mandle 60 g
mleté
moučkový cukr 50 g
žloutek 2 ks
Na krém
mléko 250 ml
mouka pšeničná hladká 2 PL
máslo 200 g
změklé
moučkový cukr 200 g
žloutek 1 ks
likér 2 PL
nejlépe mandlový
Na ozdobu
čokoládová poleva
mandle
sekané a loupané
1. Ze surovin vypracujte na lehce pomoučněné ploše těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a uložte na dvě hodiny do chladu.

2. Troubu předehřejte na 150, horkovzdušnou na 130 stupňů. Formičky vymastěte. Z těsta oddělujte kousky, vložte je do formiček a stejnoměrně vytlačte. Postavte je na plech a pečte, až je těsto křehké a zlatavé. Potom okamžitě vyjměte z trouby a vyklopte z formiček. Nechte vychladnout.

3. Na krém svařte za stálého míchání mléko s moukou. Až směs trochu vychladne, vešlehejte do ní žloutek. V misce utřete máslo s cukrem a po lžičkách do něj zatřete vychladlou mléčnou směs. Jemný krém dochuťte likérem.

4. Košíčky plňte až před podáváním, a to pomocí cukrářského nebo plastového sáčku, u kterého odstřihněte malý roh. Dozdobte čokoládovou polevou a mandlemi.

Obchod Apetit