Slušivě oděný dort
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 160 °C, horkovzdušnou na 140 °C. Koláčovou formu o průměru 23 cm vymastěte a vyložte papírem. Ve velké míse smíchejte máslo, cukr a pomerančovou kůru, přidejte mandle a skořici.
Po jednom do hmoty zašlehejte vejce, vetřete oříšky, mouku prosátou s práškem do pečiva a likér.
Těsto vlijte do formy a pečte hodinu, pak překryjte alobalem a pečte dalších padesát minut; poté otestujte špejlí, jestli se hmota nelepí.
Nechte deset minut chladnout ve formě, pak vyklopte na mřížku a počkejte, dokud základ koláče úplně nevychladne.
Bílou čokoládu a máslo rozpusťte na vodní lázni a promíchejte dohladka. Polevou pak potřete koláč.
Na ploše lehce poprášené práškovým cukrem rozválejte plát marcipánu tak, aby pokryl celý koláč. Přeneste na korpus, nejlépe pomocí válečku, přitiskněte, uhlaďte a odřízněte přečnívající části. Pak už jen ozdobte.
Komentáře