Mandlový koláč s malinami

Mandlový koláč s malinami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3932 kcal
Bílkoviny 74 g
Cukr 315 g
Tuky 252 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Lahodná mandlová chuť

Suroviny

Na těsto
mouka pšeničná hladká 140 g
sůl špetka
máslo 85 g
studené, nakrájené
Na kousky
moučkový cukr 4 PL
žloutek 1 ks
Na náplň
máslo 100 g
změklé
krupicový cukr 100 g
mandle 100 g
spařené, loupané
vejce 1 ks
K podávání
maliny 450 g
1.  Nejprve připravte těsto: v robotu smíchejte mouku s máslem a špetkou soli. Jakmile směs připomíná drobenku, přidejte cukr i žloutek a znovu promíchejte. Směs se spojí a odtáhne od stěn nádoby. Těsto můžete zpracovat i ručně, jen ho důkladně prohněťte. Pak ho zabalte do fólie a dejte aspoň na hodinu do chladničky.

2.  Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Do koláčové formy o průměru 23 cm nastrouhejte přes hrubé struhadlo ztuhlé těsto. Prsty ho stejnoměrně vymačkejte – mělo by pokrýt i stěny. Na dno položte kolečko pečicího papíru, zatižte ho suchými fazolemi a formu vložte na deset až dvanáct minut do trouby. Těsto by mělo být hezky nazlátlé. Pak koláč vyjměte a teplotu snižte o 40 stupňů.

3.  Pusťte se do náplně: utřete máslo s cukrem do pěny, přisypte rozmixované mandle, vejce a znovu prošlehejte. Směs rozetřete na předpečený korpus, vložte do trouby a přibližně čtyřicet minut pečte.

4.  Upečený koláč nechte na mřížce vychladnout. Pak ho vyjměte z formy a před podáváním poklaďte čerstvými malinami.

Tip na přepravu
Vraťte koláč do formy – díky tomu se mu nepolámou okraje – a ještě ji zabalte do dvou vrstev alobalu. Maliny ponechte v původním obalu nebo je přesypte do pevné plastové krabičky s víčkem, aby se při přepravě nepomačkaly.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit