Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mandlový koláč s malinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 15
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3928 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 318 g
Tuky 253 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodná mandlová chuť

Suroviny

Na těsto
sůl špetka
studené, nakrájené
Na kousky
Na náplň
máslo 100 g
změklé
vejce 1 ks
K podávání
maliny 450 g

Postup

1

Nejprve připravte těsto: v robotu smíchejte mouku s máslem a špetkou soli. Jakmile směs připomíná drobenku, přidejte cukr i žloutek a znovu promíchejte. Směs se spojí a odtáhne od stěn nádoby. Těsto můžete zpracovat i ručně, jen ho důkladně prohněťte. Pak ho zabalte do fólie a dejte aspoň na hodinu do chladničky.

2

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Do koláčové formy o průměru 23 cm nastrouhejte přes hrubé struhadlo ztuhlé těsto. Prsty ho stejnoměrně vymačkejte – mělo by pokrýt i stěny. Na dno položte kolečko pečicího papíru, zatižte ho suchými fazolemi a formu vložte na deset až dvanáct minut do trouby. Těsto by mělo být hezky nazlátlé. Pak koláč vyjměte a teplotu snižte o 40 stupňů.

3

Pusťte se do náplně: utřete máslo s cukrem do pěny, přisypte rozmixované mandle, vejce a znovu prošlehejte. Směs rozetřete na předpečený korpus, vložte do trouby a přibližně čtyřicet minut pečte.

4

Upečený koláč nechte na mřížce vychladnout. Pak ho vyjměte z formy a před podáváním poklaďte čerstvými malinami.

Tip na přepravu
Vraťte koláč do formy – díky tomu se mu nepolámou okraje – a ještě ji zabalte do dvou vrstev alobalu. Maliny ponechte v původním obalu nebo je přesypte do pevné plastové krabičky s víčkem, aby se při přepravě nepomačkaly.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/7

Komentáře

10.09.2007 21:11
Recept se nachází v č.7/06, str.61

Apetit magazín