0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

La Degustation a Alcron opět obhájily michelinskou hvězdu

La Degustation a Alcron opět obhájily michelinskou hvězdu
sdílet:

Skvělá zpráva pro gurmány. Ochutnat michelinská menu můžete i v tomto roce. Podniky La Degustation Bohême Bourgeoise a Alcron si udržely jedno z nejprestižnějších ocenění, michelinskou hvězdu. Ta se propůjčuje vždy na rok šéfkuchařům daných podniků a značí mimořádně kvalitní jídlo, prostředí i servis.

Poprvé oba podniky hvězdičku obdržely v roce 2012. Od té doby ji pravidelně obhajují a Praha se tak může již čtvrtým rokem pyšnit dvěma michelinskými restauracemi. 

Michelinští komisaři kladně hodnotí také několik dalších podniků, kterým na tento rok propůjčili ocenění Bib Gourmand. Pokud se vydáte do restaurace s tímto oceněním, očekávejte kvalitní jídlo za rozumnou cenu. V minulosti tuto známku kvality obdržely podniky Aromi, Aureole, Divinis, Sansho a SaSaZu. Letos se k nim nově přidává pražská restaurace Na Kopci šéfkuchaře Tita Eliáše, který nás naučil tuhle skvělou koprovku:

V aktuálním průvodci Michelin najdete také další čtyři pražské podniky: Atelier, Grand Cru, Maso a kobliha a Zdenek’s Oyster Bar. Komisaři jim sice nedali žádné ocenění, vysílají k nim ale jasný signál, že je zaujali a můžou se do nich vracet.

Kniha na cesty

Průvodce Michelin vznikl jako rádce pro řidiče, kde se na svých cestách dobře ubytovat a najíst. Postupně získal velkou důvěru a prestiž i mezi gurmány. Systém hodnocení stojí na komisařích, kteří podniky navštěvují a hodnotí anonymně. Restaurace mohou získat až tři hvězdičky. Nejvyšší hodnocení znamená, že podnik stojí za to už jen kvůli skvělému jídlu. Takových restaurací najdete v aktuálním průvodci patnáct. 

Náš tip

Jednoznačně podnik Maso a kobliha. Zaujal komisaře a za srdce chytnul také nás. Kde jinde se dá začít oběd skvělou domácí koblihou s vanilkovým krémem a pivem? Kvalitní maso, variabilní denní menu, kváskové pečivo od Maškrtnice a různé zábavnosti jako připálená brokolice jako příloha (ano, opravdu si ji tam můžete objednat!) – do Masa a koblihy vyrazte už jen ze zvědavosti. S prázdným břichem neodejdete. A pokud vám jídlo bude málo, odneste si i masovou bedýnku od The Real Meat Society.

Autor: nikita.rybova

Apetit magazín

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní
  • Tipy a triky

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní

Nemáte rýžovar a s vařením rýže pořád trochu bojujete? Přečtěte si naše rady v článku, podle kterých už bude vždy dokonalá! Byla by však škoda omezit se pouze na jeden druh a způsob její přípravy, vyzkoušejte rýži třeba divokou, červenou či...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?
  • Kvízy

KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?

Soutěž MasterChef už má v Česku za sebou několik řad a jeho popularita neuvadá. Diváci můžou obdivovat talentované kuchaře, kteří se snaží uvařit jídla jako z michelinské restaurace. Někdy se to povede, někdy ne. Uměli byste honosná jídla...
Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...

Obchod Apetit