Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Svíčková

Jestli můžeme něco považovat za chloubu české národní kuchyně, pak je to svíčková omáčka nebo také svíčková na smetaně. Teorií, proč svíčková nese název svíčková, existuje několik. Svíčkováou omáčku můžete v každém případě připravovat nejen ze svíčkové, ale i z roštěnce nebo loupané plece. Jejími nedílnými součástmi jsou kořenová zelenina a smetana.

...

 

  • Svíčková omáčka je v chuti silná a v konzistenci extra jemná, sametová. Jejím základem je mrkev, celer a petržel a podává se zpravidla s křehkým hovězím masem.
  • Nejlepší svíčková se zahušťuje rozmixovanou zeleninou. Rozmíchaná mouka ve vodě, mléce či smetaně k zahuštění sice také poslouží, chuť ale nebude tak silná.
  • Mezi našimi recepty na svíčkovou na vás čeká její klasické pojetí z českých kuchařek, i nové varianty jako svíčková espuma s karlovarským knedlíkem nebo svíčková po italsku či svíčková z dýně. 
  • Stejně tak přípravu delikátního masa zde najdete v mnoha podobách od hovězí pečeně, sekané, klasického steaku přes dokonalý biftek, hovězí pečeni, sekanou až po luxusní francouzský steak Chateaubriand.

 


Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč