Absolutní vítěz za rok 2011 restaurace Terasa U Zlaté studně se pyšní nejkrásnějším výhledem na Prahu a nejlepší kuchyní v podání šéfkuchaře Pavla Sapíka, který v sezoně 2001/2002 získal stříbro jako Kuchař roku. „Pavel Sapík se narodil v kuchařské rodině s velkou kulinářskou tradicí, absolvoval řadu zahraničních stáží, je dlouholetým členem Národního týmu kuchařů a cukrářů. Je to opravdový profesionál. Terasa U Zlaté studně patří právem ke špičce na české gastronomické scéně,“ vysvětluje vydavatel Grand Restaurantu Pavel Maurer. Druhé místo získala restaurace, která se pravidelně umísťuje již několik let v TOP 10, Radisson Blu hotel, Alcron, podnik s interiérem ve stylu art deco. Třetí místo obsadil Radisson Blu hotel, La Rotonde. Obě restaurace vede šéfkuchař Roman Paulus, který se stal v roce 2009 Kuchařem roku.
Výsledné pořadí TOP 10:
- Terasa U Zlaté studně
- Radisson Blu hotel, Alcron
- Radisson Blu hotel, La Rotonde
- La Degustation Bohême Bourgeoise
- V Zátiší
- Koishi fish & sushi
- Le Terroir .
- Obecní dům, Francouzská restaurace Art Nouveau
- Chateau Mcely, Piano Nobile
- Sansho
TOP 10 restaurace budete moci ochutnat na zimním Grand Restaurant Festivalu, který probíhá od 15. prosince do 15. února 2012. Nenechte si ujít možnost ochutnat carpaccio z červené řepy s mousse z uzeného úhoře a vařeným křepelčím vejcem, svíčkovou na smetaně podávanou se žemlovými knedlíky a povidlové tašky s ořechy a přepuštěným máslem v restauraci Terasa U Zlaté studně. Více na www.grand-restaurant.cz