0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Maurerův výběr GRAND RESTAURANT 2012: vítězem je Terasa U Zlaté studně

Špagety s pistáciovou omáčkou a krevetami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Dnes vyšel průvodce po nejlepších a nejzajímavějších restauracích – Maurerův výběr GRAND RESTAURANT. Na prvním místě se umístila Terasa U Zlaté studně pod vedením šéfkuchaře Pavla Sapíka. Druhé místo získal Radisson Blu hotel, Alcron, třetí příčku obsadil Radisson Blu hotel, La Rotonde.

Absolutní vítěz za rok 2011 restaurace Terasa U Zlaté studně se pyšní nejkrásnějším výhledem na Prahu a nejlepší kuchyní v podání šéfkuchaře Pavla Sapíka, který v sezoně 2001/2002 získal stříbro jako Kuchař roku. „Pavel Sapík se narodil v kuchařské rodině s velkou kulinářskou tradicí, absolvoval řadu zahraničních stáží, je dlouholetým členem Národního týmu kuchařů a cukrářů. Je to opravdový profesionál. Terasa U Zlaté studně patří právem ke špičce na české gastronomické scéně,“ vysvětluje vydavatel Grand Restaurantu Pavel Maurer. Druhé místo získala restaurace, která se pravidelně umísťuje již několik let v TOP 10, Radisson Blu hotel, Alcron, podnik s interiérem ve stylu art deco. Třetí místo obsadil Radisson Blu hotel, La Rotonde. Obě restaurace vede šéfkuchař Roman Paulus, který se stal v roce 2009 Kuchařem roku.                   

Výsledné pořadí TOP 10:                            

  1. Terasa U Zlaté studně                   
  2. Radisson Blu hotel, Alcron           
  3. Radisson Blu hotel, La Rotonde   
  4. La Degustation Bohême Bourgeoise     
  5. V Zátiší                                   
  6. Koishi fish & sushi                        
  7. Le Terroir                                 .
  8. Obecní dům, Francouzská restaurace Art Nouveau                        
  9. Chateau Mcely, Piano Nobile         
  10. Sansho   


TOP 10 restaurace budete moci ochutnat na zimním Grand Restaurant Festivalu, který probíhá od 15. prosince do 15. února 2012. Nenechte si ujít možnost ochutnat carpaccio z červené řepy s mousse z uzeného úhoře a vařeným křepelčím vejcem, svíčkovou na smetaně podávanou se žemlovými knedlíky a povidlové tašky s ořechy a přepuštěným máslem v restauraci Terasa U Zlaté studně. Více na www.grand-restaurant.cz

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...

Obchod Apetit