Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Na Borůvkobraní padaly rekordy

borůvkovkový koláč
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Vůně borůvkových dobrot přilákala o víkendu do jihočeských Borovan přes 10 000 návštěvníků.

Borůvkoví rekordmani

Svůj mistrovský titul obhájil na letošním Borůvkobraní pojídač knedlíků Ondřej Posejpal. Za 30 minut zdolal 33 kynutých borůvkových koulí, čímž o dva kousky překonal svůj loňský rekord. Novinkou byla soutěž v chytání borůvek do úst. V té zvítězil Martin Pleskot, který se za minutu trefil jedenadvacetkrát. Úspěch obou vítězů bude zaznamenán v České knize rekordů.

Dvě tuny borůvek

Během dvoudenních slavností spořádali návštěvníci lahůdky z více než dvou tun borůvek. Jen během samotné soutěže v pojídání knedlíků zmizelo v soutěžících 981 knedlíků, navařeno jich bylo pro jistotu dvakrát tolik. V restauracích se podávala borůvková menu, pekly se koláče, lívance, prodávaly se džemy i borůvkové likéry. Zkrátka borůvkový ráj.

Dostali jste chuť na nadýchané borůvkové knedlíky?

Pusťte se do nich s naším receptem! Kynuté knedlíky s borůvkami

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...