Po povaření modrá barva borůvek zintenzivní na fialovou a chuť na božskou. S jemnými noky je to báječné spojení!
Suroviny
1 V misce utřete žloutky s máslem, vmíchejte tvaroh, mléko, krupičku a sůl. Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků. Lžící vykrajujte nočky a vkládejte je do vroucí vody. Jakmile vyplavou na povrch (asi za pět až osm minut), jsou hotové. Vyjměte je děrovanou naběračkou.
2 Borůvky procukrujte a nechte chvíli stát. Na mírném plameni vařte osm až deset minut, na poslední minutu vlijte škrob rozmíchaný ve lžíci vody. Přelijte přes noky.
Trvanlivost Borůvkám ji dodáte zavařením nebo zmrazením. V obou případech se chovají naprosto vzorně a nijak zvlášť nemění chuť. Při pečení borůvky nerozmrazujte, jen kuličky obalte v troše maizeny (kukuřičného škrobu) – nepustí pak tolik šťávy.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Fialové mlsání – ty nejlepší borůvkové dezerty(35 receptů)
- Fialové mlsání – ty nejlepší borůvkové dezerty(35 receptů)
Komentáře
Anonym
12.06.2008 10:39
krupicové nočky
Anonym
21.06.2008 09:58
krupicové nočky
Anonym
07.07.2008 11:42
Apetit 6/07