Po povaření modrá barva borůvek zintenzivní na fialovou a chuť na božskou. S jemnými noky je to báječné spojení!
Suroviny
Postup
V misce utřete žloutky s máslem, vmíchejte tvaroh, mléko, krupičku a sůl. Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků. Lžící vykrajujte nočky a vkládejte je do vroucí vody. Jakmile vyplavou na povrch (asi za pět až osm minut), jsou hotové. Vyjměte je děrovanou naběračkou.
Borůvky procukrujte a nechte chvíli stát. Na mírném plameni vařte osm až deset minut, na poslední minutu vlijte škrob rozmíchaný ve lžíci vody. Přelijte přes noky.
Trvanlivost Borůvkám ji dodáte zavařením nebo zmrazením. V obou případech se chovají naprosto vzorně a nijak zvlášť nemění chuť. Při pečení borůvky nerozmrazujte, jen kuličky obalte v troše maizeny (kukuřičného škrobu) – nepustí pak tolik šťávy.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Ovocné přelivy, které pozvednou každé knedlíčky, dezert, kaši i pudink. Připravte si žahour nebo malinovou omáčku(27 receptů )
- Fialové mlsání aneb Ty nejlepší borůvkové dezerty. Ochutnejte cheesecake s bílou čokoládou, zapečenou kaši a další (35 receptů )
- Fialové mlsání aneb Ty nejlepší borůvkové dezerty. Ochutnejte cheesecake s bílou čokoládou, zapečenou kaši a další (35 receptů )
Komentáře