Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krupicové nočky s borůvkovou omáčkou
Krupicové nočky s borůvkovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krupicové nočky s borůvkovou omáčkou

2.7/5 Počet hodnocení: 22
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1731 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 197 g
Tuky 66 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Po povaření modrá barva borůvek zintenzivní na fialovou a chuť na božskou. S jemnými noky je to báječné spojení!

Suroviny

vejce 2 ks
žloutky a bílky zvlášť
krupička dětská 60 g
sůl 1 špetka
Na omáčku
škrob 1 ČL

Postup

1

V misce utřete žloutky s máslem, vmíchejte tvaroh, mléko, krupičku a sůl. Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků. Lžící vykrajujte nočky a vkládejte je do vroucí vody. Jakmile vyplavou na povrch (asi za pět až osm minut), jsou hotové. Vyjměte je děrovanou naběračkou.

2

Borůvky procukrujte a nechte chvíli stát. Na mírném plameni vařte osm až deset minut, na poslední minutu vlijte škrob rozmíchaný ve lžíci vody. Přelijte přes noky.

Trvanlivost Borůvkám ji dodáte zavařením nebo zmrazením. V obou případech se chovají naprosto vzorně a nijak zvlášť nemění chuť. Při pečení borůvky nerozmrazujte, jen kuličky obalte v troše maizeny (kukuřičného škrobu) – nepustí pak tolik šťávy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Komentáře

07.07.2008 11:42
Recept se nachází v č.6/07, str.42
12.06.2008 10:39
Mohu potvrdit, že tento recept opravdu funguje. Krupicové nočky jsou báječná záležitost, úplně se rozplývají na jazyku. Zkusili jsme s borůvkami a jahodami.Pohádka!
21.06.2008 09:58
tak právě nočky dělám :o) pridala jsem k nim trošku cukru,aby byly jeětě mňamkovější , tak uvidíme :o) dělám s jahodama

Apetit magazín