0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krupicové nočky s borůvkovou omáčkou

Krupicové nočky s borůvkovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krupicové nočky s borůvkovou omáčkou

2.7/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1731 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 197 g
Tuky 66 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Po povaření modrá barva borůvek zintenzivní na fialovou a chuť na božskou. S jemnými noky je to báječné spojení!

Suroviny

vejce 2 ks
žloutky a bílky zvlášť
máslo 50 g
krupička dětská 60 g
mléko 2 PL
sůl 1 špetka
Na omáčku
krupicový cukr 100 g
škrob 1 ČL

1 V misce utřete žloutky s máslem, vmíchejte tvaroh, mléko, krupičku a sůl. Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků. Lžící vykrajujte nočky a vkládejte je do vroucí vody. Jakmile vyplavou na povrch (asi za pět až osm minut), jsou hotové. Vyjměte je děrovanou naběračkou.

2 Borůvky procukrujte a nechte chvíli stát. Na mírném plameni vařte osm až deset minut, na poslední minutu vlijte škrob rozmíchaný ve lžíci vody. Přelijte přes noky.

Trvanlivost  Borůvkám ji dodáte  zavařením nebo zmrazením. V obou případech se chovají naprosto vzorně a nijak zvlášť nemění chuť. Při pečení borůvky nerozmrazujte, jen kuličky obalte v troše maizeny (kukuřičného škrobu) – nepustí pak tolik šťávy.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Komentáře

Anonym

Mohu potvrdit, že tento recept opravdu funguje. Krupicové nočky jsou báječná záležitost, úplně se rozplývají na jazyku. Zkusili jsme s borůvkami a jahodami.Pohádka!

Anonym

tak právě nočky dělám :o) pridala jsem k nim trošku cukru,aby byly jeětě mňamkovější , tak uvidíme :o) dělám s jahodama

Anonym

Recept se nachází v č.6/07, str.42

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč