Krupicové nočky s borůvkovou omáčkou

Krupicové nočky s borůvkovou omáčkou

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 ()
Do 20 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1486 kcal
Bílkoviny 72 g
Cukr 144 g
Tuky 65 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Po povaření modrá barva borůvek zintenzivní na fialovou a chuť na božskou. S jemnými noky je to báječné spojení!

Suroviny

vejce 2 ks
žloutky a bílky zvlášť
máslo 50 g
tvaroh měkký 250 g
60 g
dětská krupička
mléko 2 PL
sůl špetka
Na omáčku
borůvky 400 g
krupicový cukr 100 g
1 ČL
maizena
1.  V misce utřete žloutky s máslem, vmíchejte tvaroh, mléko, krupičku a sůl. Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků. Lžící vykrajujte nočky a vkládejte je do vroucí vody. Jakmile vyplavou na povrch (asi za pět až osm minut), jsou hotové. Vyjměte je děrovanou naběračkou.

2.  Borůvky procukrujte a nechte chvíli stát. Na mírném plameni vařte osm až deset minut, na poslední minutu vlijte škrob rozmíchaný ve lžíci vody. Přelijte přes noky.

Trvanlivost  Borůvkám ji dodáte  zavařením nebo zmrazením. V obou případech se chovají naprosto vzorně a nijak zvlášť nemění chuť. Při pečení borůvky nerozmrazujte, jen kuličky obalte v troše maizeny (kukuřičného škrobu) – nepustí pak tolik šťávy.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit