Kypré a voňavé lívance, které vám doslova prozáří den. Ať už je zvolíte coby snídani nebo dezert po lehkém obědě, nešlápnete vedle! I základní recept na lívance má své kouzlo. Ale tato vylepšená verze, to je prostě láska na první sousto.
Suroviny
Postup
V míse promíchejte mouku s práškem do pečiva a solí. Přidejte mléko prošlehané s vejcem. Vidličkou nebo metličkou prošlehejte husté těsto a zašlehejte do něj rozpuštěné máslo. Opatrně vmíchejte polovinu borůvek.
Na pánvi rozehřejte na vyšší teplotu půl lžíce oleje. Naběračkou nebo lžící vlijte trochu těsta a krouživým pohybem vytvořte placku o průměru zhruba osm centimetrů. Smažte asi tři minuty, dokud nezačnou vyskakovat typické hnědé puchýřky; pak lívanec obraťte a smažte další dvě až tři minuty. Klaďte je na teplé místo na kuchyňský papír – odsaje přebytečný tuk.
Pomocí vidličky prošlehejte suroviny na omáčku; vlijte ji do džbánku.
Lívance podávejte se zbylými borůvkami, přelité medovou omáčkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 20 receptů na dokonalé snídaně, která vás na začátku týdne nastartují(21 receptů)
- Palačinky a lívance: 46 ověřených receptů od českých po japonské(46 receptů)
- 30x neodolatelné borůvky(30 receptů)
Komentáře
Anonym
19.04.2006 17:58
bez kvasnic?
Anonym
29.01.2007 15:05
hihi
Anonym
09.02.2007 10:51
Jde to
Anonym
26.04.2007 08:13
ale jinak
Anonym
17.02.2007 23:28
stačí i soda
Anonym
24.06.2006 18:20
prasek do peciva
Anonym
03.07.2006 15:30
RE:prasek do peciva
Anonym
12.07.2006 18:48
potvrzuji
Anonym
03.10.2006 16:19
dobrůtka
Anonym
27.08.2006 12:27
prášek do pečiva