Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lívance s borůvkami a medovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 70
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1599 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 237 g
Tuky 33 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kypré a voňavé lívance, které vám doslova rozzáří den. Ať už je zvolíte coby snídani nebo dezert po lehkém obědě, nešlápnete vedle! I základní recept na lívance má své kouzlo. Ale tato vylepšená verze, to je prostě láska na první sousto. 

Související recepty

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 2 PL
sůl 1 špetka
vejce 1 ks
mléko 300 ml
rozpuštěné
lze nahradit jiným drobným ovocem, může být i mražené
slunečnicový olej
několik lžic na smažení
Na omáčku
med 6 PL
světlý
rum 3 PL
pro děti vynechte

Postup

1

V míse promíchejte mouku s práškem do pečiva a solí. Přidejte mléko prošlehané s vejcem. Vidličkou nebo metličkou prošlehejte husté těsto a zašlehejte do něj rozpuštěné máslo. Opatrně vmíchejte polovinu borůvek.

2

Na pánvi rozehřejte na vyšší teplotu půl lžíce oleje. Naběračkou nebo lžící vlijte trochu těsta a krouživým pohybem vytvořte placku o průměru zhruba osm centimetrů. Smažte asi tři minuty, dokud nezačnou vyskakovat typické hnědé puchýřky; pak lívanec obraťte a smažte další dvě až tři minuty. Klaďte je na teplé místo na kuchyňský papír – odsaje přebytečný tuk.

3

Pomocí vidličky prošlehejte suro­vi­ny na omáčku; vlijte ji do džbánku.

4

Lívance podávejte se zbylými bo­růvkami, přelité medovou omáčkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Komentáře

30.09.2018 07:44

Lívance jsou výborné.

11.04.2009 12:32
TESTalert("ahoj");
30.08.2008 17:18
Těsto na lívance jsme vylepšili rozinkami, což vytvořilo cosi, co chutí připomínalo květákové placičky. Skutečná lahoda.Hotové lívance jsme potřeli buď domácí marmeládou, což překrylo hnusnou chuť smažených rozinek, nebo vámi popsanou medovou omáčkou, a málem jsme neudrželi žaludek na místě. Ta omáčka je skutečně odporná. Jakž takž se dala pozřít, když sme do ní vykapali spousta další citrónové šťávy, neboť pak netvořila tak zapáchavou konzistenci. Nyní oba vstřebáváme tento kulinářský zážitek, větráme kuchyň a přemýšlíme o návštěvě lékaře s žaludečními problémy. Vynikající dieta. Děkujeme a přejeme dobrou chuť
06.06.2008 11:50
delala jsem livance k snidani a byli vyborne a krupave. je super ten prasek na peceni,ze nemusite cekat az vykyne testo a i pres to je vse nadychane:-)
31.08.2007 11:03
Recept se nachází v č.1/05, str.27
09.07.2007 12:26
humus...nedá se to jest!
03.02.2007 18:42
Já osobně dělám na teflonové pánvi lívance na špeku. Kus špeku a potřu s ním pánev před každým nalitím těsta na pánev.
17.05.2007 14:22
je to lahoda já to dělám na sádle
27.08.2006 12:27
V časopisu APETIT Leden/2005 jsou v receptu uvedeny pouze 2 LŽIČKY !!! prášku do pečiva - myslim, že je to vzhledem k množství mouky vhodnější.
24.06.2006 18:20
Kdo to uz zkousel s tim praskem do peciva? nahradi to drozdi?

Apetit magazín