Kypré a voňavé lívance, které vám doslova rozzáří den. Ať už je zvolíte coby snídani nebo dezert po lehkém obědě, nešlápnete vedle! I základní recept na lívance má své kouzlo. Ale tato vylepšená verze, to je prostě láska na první sousto.
Suroviny
Postup
V míse promíchejte mouku s práškem do pečiva a solí. Přidejte mléko prošlehané s vejcem. Vidličkou nebo metličkou prošlehejte husté těsto a zašlehejte do něj rozpuštěné máslo. Opatrně vmíchejte polovinu borůvek.
Na pánvi rozehřejte na vyšší teplotu půl lžíce oleje. Naběračkou nebo lžící vlijte trochu těsta a krouživým pohybem vytvořte placku o průměru zhruba osm centimetrů. Smažte asi tři minuty, dokud nezačnou vyskakovat typické hnědé puchýřky; pak lívanec obraťte a smažte další dvě až tři minuty. Klaďte je na teplé místo na kuchyňský papír – odsaje přebytečný tuk.
Pomocí vidličky prošlehejte suroviny na omáčku; vlijte ji do džbánku.
Lívance podávejte se zbylými borůvkami, přelité medovou omáčkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 20 receptů na dokonalé snídaně, která vás na začátku týdne nastartují(21 receptů )
- 30x neodolatelné borůvky(30 receptů )
- Palačinky a lívance: 50 ověřených receptů od českých po japonské(50 receptů )
Komentáře
Lívance jsou výborné.