0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

El Cid zve na večer plný chutí Francie a Španělska

cokoladova pena
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
Patříte mezi milovníky lehké francouzské a pestré španělské kuchyně? Nenechte si ujít večer s vínem na téma Francie versus Španělsko, který se uskuteční 14. dubna v plzeňské restauraci El Cid.

Skvělé víno a středomořské delikatesy k tomu

Sommelier Club de Bourgogne a restaurace El Cid v Plzni se rozhodly, že pro vás připraví gurmánský večer, kde skloubí chutě francouzského a španělského vína. Navíc je na tento večer nachystáno speciální středomořské menu. Jako drink na uvítanou vám v restauraci nabídnou svěží crémant v kombinaci se španělskou cavou, která patří mezi špičková šumivá vína.

Během večera vám mimo jiné naservírují delikatesy jako gratinované ústřice, zapečené mušle nebo grilované kachní prso. Také se budete moci zúčastnit slepé degustace středomořských sušených šunek a na závěr večera je pro hosty připravena lahůdka – čokoládová pěna se španělským brandy. Samozřejmě nebude chybět výběr sýrů servírovaný s přírodně sladkými víny.

Menu Francie versus Španělsko:

  • Crémant de Bourgogne brut, Paul Chollet/Cava d’Espagne & Gratinovaná ústřice s crème fraîche a Crémantem de Bourgogne vs. Zapečená mušle s crème fraîche a španělskou cavou
  • Provence „Clos de Mireille“ 2008, Domaine OTT/Chardonnay 2006, Jean Leon & Slepá degustace středomořských sušených šunek
  • Château de Mercuès 1998, AOC Cahors/Faustino I. Gran Reserva 1999, Bodegas Faustino Rioja & Grilované kachní prso s bramborovým pyré z pečených česneků s vinnou omáčkou crème de cassis
  • Château du Tertre 1995, Margaux/Campillo Gran Reserva 1995, Bodegas Campillo, Rioja & Mousse de chocolate – čokoládová pěna se španělským brandy de Jerez ‚Cardenal Mendoza‘
  • Château Bastor Lamontagne 1999, Sauternes/Moscatel Oro, Miguel Torres & Variace sýrů s modrou plísní


Co: Večer na téma Francie versus Španělsko
Kdy: 14. dubna 2011 od 18 hod.
Kde: El Cid, Křižíkovy sady 1, Plzeň
Za kolik: 1550 Kč
Rezervace: +420 377 533 789, obchod@merlot.cz

Připravila Nikola Kricnerová

Související články

Nedělní oběd jako z Francie
  • Zajímavosti

Nedělní oběd jako z Francie

Šéfkuchař Dalibor Navrátil vám ukáže, jak připravit menu, které vám připomene obědy podávané v malebných pařížských bistrech. „Na jaře ve Francii nesmí chybět chřest, mladý hrášek, fazolky, jehněčí nebo kůzlečí maso či králík,“...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit