Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Francouzský toust s kompotem z borůvek se šalvějí
Francouzský toust s kompotem z borůvek se šalvějí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Francouzský toust s kompotem z borůvek se šalvějí

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3343 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 663 g
Tuky 34 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednodušší to už být ani nemůže! A vánočnější také ne. Dezerty, jejichž základem je už hotové pečivo, jsou připravené raz dva – pak už stačí jen pohrát si se zdobením...

Související recepty

Suroviny

vejce 2 ks
mléko 75 ml
vanilkový extrakt 1 ČL
pečivo 6 plátků
brioška, vánočka, pandoro (viz Něco navíc) či panettone
na opékání
na poprášení
Na kompot
mohou být i mražené
šalvěj 4 lístky
vymačkaná z 1/2 citronu
vanilkový extrakt 1 ČL

Postup

1

Ingredience na kompot 10–15 minut vařte na mírném plameni, dokud se ovoce nezačne pomalu rozpadat a tekutina se nesvaří na polovinu a nezíská sirupovitou konzistenci. Potom stáhněte z plotny a vyjměte a vyhoďte šalvějové listy.

2

Vejce, mléko, vanilku a krupicový cukr společně prošlehejte, aby se všechny ingredience dokonale spojily. Všechny plátky pečiva postupně namočte do vzniklé směsi a nechte zlehka nasáknout. Opékejte je na másle z obou stran dozlatova. Podávejte teplé, poprášené přes šablonu ve tvaru hvězdy moučkovým cukrem, s borůvkovým kompotem se šalvějí.

NĚCO NAVÍC
Pandoro je tradiční italské kynuté pečivo. Představit si ho můžete jako známější panettone, ale bez kandovaného ovoce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/12

Apetit magazín