Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
0,0 (0x)
3. 9. 2020
Francouzský toust s kompotem z borůvek se šalvějí
Apetit
Francouzský toust s kompotem z borůvek se šalvějí
Apetit


Velmi snadné
< 60 min
0,0 (0x)

Jednodušší to už být ani nemůže! A vánočnější také ne. Dezerty, jejichž základem je už hotové pečivo, jsou připravené raz dva – pak už stačí jen pohrát si se zdobením...


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 6 osob

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 6 osob

Na kompot

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 3343 kcal
  • Bílkoviny 76 g
  • Sacharidy 663 g
  • Tuky 34 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2019/12

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

0,0/5

Hodnocení receptu

0,0/5
(0 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2019/12

Otevřete spolu s námi prosincový Apetit, zapomeňte na chvíli na shon všedního dne a nechte se okouzlit sváteční atmosférou! Do nového čísla jsme vměstnali maximum tipů, rad a receptů, díky kterým prožijete ty nejpohádkovější Vánoce. Nahlédněte do našeho adventního kalendáře, inspirujte se nápady, co koupit blízkým pod stromeček, upleťte si tu nejlepší vánočku podle cukráře Lukáše Skály nebo připravte dokonale sestavené štědrovečerní menu, jež uspokojí celou rodinu. Samozřejmě nechybějí ani recepty na křehké voňavé cukroví, které snoubí tradici se špetkou inovace. Určitě se vám budou hodit i tipy na lahodné rodinné večeře a pokrmy ze surovin, které jsou v prosinci v nejlepší kondici. Přejeme vám kouzelné Vánoce a dobrou chuť! Apetit, napsáno s chutí.

Související články

cokoladova pena

El Cid zve na večer plný chutí Francie a Španělska

Skvělé víno a středomořské delikatesy k tomu

Sommelier Club de Bourgogne a restaurace El Cid v Plzni se rozhodly, že pro vás připraví gurmánský večer, kde skloubí chutě francouzského a španělského vína. Navíc je na tento večer nachystáno speciální středomořské menu. Jako drink na uvítanou vám v restauraci nabídnou svěží crémant v kombinaci se španělskou cavou, která patří mezi špičková šumivá vína.

Během večera vám mimo jiné naservírují delikatesy jako gratinované ústřice, zapečené mušle nebo grilované kachní prso. Také se budete moci zúčastnit slepé degustace středomořských sušených šunek a na závěr večera je pro hosty připravena lahůdka – čokoládová pěna se španělským brandy. Samozřejmě nebude chybět výběr sýrů servírovaný s přírodně sladkými víny.

Menu Francie versus Španělsko:

  • Crémant de Bourgogne brut, Paul Chollet/Cava d’Espagne & Gratinovaná ústřice s crème fraîche a Crémantem de Bourgogne vs. Zapečená mušle s crème fraîche a španělskou cavou
  • Provence „Clos de Mireille“ 2008, Domaine OTT/Chardonnay 2006, Jean Leon & Slepá degustace středomořských sušených šunek
  • Château de Mercuès 1998, AOC Cahors/Faustino I. Gran Reserva 1999, Bodegas Faustino Rioja & Grilované kachní prso s bramborovým pyré z pečených česneků s vinnou omáčkou crème de cassis
  • Château du Tertre 1995, Margaux/Campillo Gran Reserva 1995, Bodegas Campillo, Rioja & Mousse de chocolate – čokoládová pěna se španělským brandy de Jerez ‚Cardenal Mendoza‘
  • Château Bastor Lamontagne 1999, Sauternes/Moscatel Oro, Miguel Torres & Variace sýrů s modrou plísní


Co: Večer na téma Francie versus Španělsko
Kdy: 14. dubna 2011 od 18 hod.
Kde: El Cid, Křižíkovy sady 1, Plzeň
Za kolik: 1550 Kč
Rezervace: +420 377 533 789, [email protected]

Připravila Nikola Kricnerová