Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Francouzský toust s kompotem z borůvek se šalvějí

Jednodušší to už být ani nemůže! A vánočnější také ne. Dezerty, jejichž základem je už hotové pečivo, jsou připravené raz dva – pak už stačí jen pohrát si se zdobením...

Vydání: 2019/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ opékání toustů
PT15M
Vaření 0:15
Sladká jídla Francouzská

Ingredience

    • 2 vejce
    • 75 ml mléka
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 2 lžíce krupicového cukru
    • 6 silných plátků briošky, vánočky, pandora (viz Něco navíc) nebo panettone
    • máslo na opékání
    • moučkový cukr na poprášení

    NA KOMPOT

    • 400 g borůvek (mohou být i mražené)
    • 4 lístky šalvěje
    • šťáva z 1/2 citronu
    • 4 lžíce krupicového cukru
    • 1 lžička vanilkového extraktu

Příprava jídla

1 Ingredience na kompot 10–15 minut vařte na mírném plameni, dokud se ovoce nezačne pomalu rozpadat a tekutina se nesvaří na polovinu a nezíská sirupovitou konzistenci. Potom stáhněte z plotny a vyjměte a vyhoďte šalvějové listy.

2 Vejce, mléko, vanilku a krupicový cukr společně prošlehejte, aby se všechny ingredience dokonale spojily. Všechny plátky pečiva postupně namočte do vzniklé směsi a nechte zlehka nasáknout. Opékejte je na másle z obou stran dozlatova. Podávejte teplé, poprášené přes šablonu ve tvaru hvězdy moučkovým cukrem, s borůvkovým kompotem se šalvějí.

NĚCO NAVÍC
Pandoro je tradiční italské kynuté pečivo. Představit si ho můžete jako známější panettone, ale bez kandova- ného ovoce.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vánoční zmrzlinové sendviče

Koláč s náplní z vaječného likéru

Slavnostní perníkový trifle

Kořeněný čokoládový krém se sherry sirupem

REKLAMA

Přidat komentář