0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Francouzský toust s kompotem z borůvek se šalvějí

Francouzský toust s kompotem z borůvek se šalvějí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Francouzský toust s kompotem z borůvek se šalvějí

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3343 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 663 g
Tuky 34 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednodušší to už být ani nemůže! A vánočnější také ne. Dezerty, jejichž základem je už hotové pečivo, jsou připravené raz dva – pak už stačí jen pohrát si se zdobením...

Suroviny

vejce 2 ks
mléko 75 ml
vanilkový extrakt 1 ČL
krupicový cukr 2 PL
pečivo 6 plátků
brioška, vánočka, pandoro (viz Něco navíc) či panettone
máslo
na opékání
moučkový cukr
na poprášení
Na kompot
borůvky 400 g
mohou být i mražené
šalvěj 4 lístky
citronová štáva
vymačkaná z 1/2 citronu
krupicový cukr 4 PL
vanilkový extrakt 1 ČL

1 Ingredience na kompot 10–15 minut vařte na mírném plameni, dokud se ovoce nezačne pomalu rozpadat a tekutina se nesvaří na polovinu a nezíská sirupovitou konzistenci. Potom stáhněte z plotny a vyjměte a vyhoďte šalvějové listy.

2 Vejce, mléko, vanilku a krupicový cukr společně prošlehejte, aby se všechny ingredience dokonale spojily. Všechny plátky pečiva postupně namočte do vzniklé směsi a nechte zlehka nasáknout. Opékejte je na másle z obou stran dozlatova. Podávejte teplé, poprášené přes šablonu ve tvaru hvězdy moučkovým cukrem, s borůvkovým kompotem se šalvějí.

NĚCO NAVÍC
Pandoro je tradiční italské kynuté pečivo. Představit si ho můžete jako známější panettone, ale bez kandovaného ovoce.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/12

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit