Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 20 min
3,8 (16x)
18. 7. 2014
Francouzské škvarečky
Apetit
Francouzské škvarečky
Apetit


Velmi snadné
< 20 min
3,8 (16x)

Francouzské škvarky ,rillons‘ a ,rilettes‘ mají prostý původ a vypadají skromně. Labužníci je však už dávno povýšili do šlechtického stavu!


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

6 čtvrtlitrových sklenic

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

6 čtvrtlitrových sklenic

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 917 kcal
  • Bílkoviny 36.33 g
  • Sacharidy 3.33 g
  • Tuky 80.67 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2008/2

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

3,8/5

Hodnocení receptu

3,8/5
(16 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2008/2

Únor 2008

Související články

sneci

Francouzský týden v La Bouchée nabídne hovězí, šneky i foie gras

Pokrmy s francouzským šarmem

Od dnešního dne až do neděle 3. dubna vám v restauraci La Bouchée uvaří francouzská jídla, která potěší uši libozvučnými názvy jako consommé, tarte flambée nebo crêpe Suzette. A čím potěšíte chuťové pohárky? Vybírat můžete z několika variant předkrmů, polévek, hlavních chodů (z různých druhů masa i bezmasých), salátů i dezertů. Za všechny jmenujme pralinky z farmářského sýra obalené ve vlašských ořeších, rybí velouté se šafránem a plody moře, studený alsaský bylinkový koláč pečený se šneky a sladce pikantní hruškový koláč se špetkou zázvoru.

Inspirace přírodou

Restaurace La Bouchée svým hostům slibuje jedinečný zážitek nejen při speciálních akcích, jako jsou francouzské dny Bonjour Brno 2011. Svojí kuchyní by vás mohla zaujmout hned z několika důvodů – používá čerstvé suroviny, respektuje roční období a jídla pro něj typická a v neposlední řadě se kuchaři restaurace snaží využívat místní zdroje a produkty z co nejmenší vzdálenosti, například ryby z okolí Brna, jehněčí z Bílých Karpat nebo bylinky z vlastní zahrádky. Více informací najdete na stránkách www.labouchee.cz.

Připravila Jana Kopřivová