Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Francouzské škvarečky
Francouzské škvarečky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Francouzské škvarečky

3.7/5 Počet hodnocení: 15
Do 20 minut Velmi snadné 6 čtvrtlitrových sklenic

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5502 kcal
Bílkoviny 218 g
Sacharidy 20 g
Tuky 484 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Francouzské škvarky ,rillons‘ a ,rilettes‘ mají prostý původ a vypadají skromně. Labužníci je však už dávno povýšili do šlechtického stavu!

Související recepty

Suroviny

sádlo 300 g
hřbetní, syrové, pokrájené
suché
pokrájené
rozmarýn 1 snítka
čerstvý
ramínko možno nahradit pleckem, pokrájené na kostičky
bůček 200 g
na kostičky
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Sádlo, víno, cibuli, rozmarýn a bobkový list zahřívejte, až se sádlo vyškvaří. Přidejte vepřové a na velmi mírném plameni za častého míchání škvařte ještě tři až čtyři hodiny, aby bylo maso úplně křehké.

2

Pomocí děrované naběračky ho přesuňte do mísy a odstraňte bylinky. Osolte, opepřete, maso co nejvíc rozmělněte vidličkou a rozdělte do nádobek.

3

Zalijte trochou rozpuštěného sádla a nechte ztuhnout.

TIPY

Variací na téma škvarečky je mnoho, například co se týče kořenění; místo rozmarýnu se nabízí tymián či domovem vonící kmín. V mnohých špičkových restauracích dnes podávají jemně mleté škvarečky jako chuťovku před zahájením jídla, doplněné různými druhy pečiva. Škvarky po česku, tedy jen ze syrového sádla, si můžete připravit i do zásoby. Dřív čekaly v chladných spížích, dnes je svěřte i mrazáku. Před použitím je znova pomalu rozehřejte na pánvi. Sádlo škvařte pozvolna a postupně je odebírejte. Nesolené sádlo je výborné i na pleť, zejména při kožních alergiích.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...