Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Francouzská čokoládová pěna
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 104
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1596 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 58 g
Tuky 121 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvostný čokoládový dezert pro slavnostní chvíle.

Suroviny

tmavá čokoláda 180 g
ideálně 70 % kakaa
vejce 3 ks
bílky a žloutky odděleně
rum 2 PL
lze nahradit likérem nebo jiným oblíbeným alkoholem
cukr
na přislazení

Postup

1

Máslo, čokoládu, 75ml vody (a pokud chcete tak i alkohol) dejte do ohnivzdorné misky, tu postavte na hrnec s vroucí vodou a nechte rozpustit.

2

Pak přimíchejte žloutky a případně i cukr, pokud chcete pěnu sladší. Bílky vyšlehejte na tuhý sníh. Jemně ho vmíchejte do zchladlé čokoládové směsi. Hmotu rozdělte do mističek a nechte v lednici ztuhnout.

Související články

Komentáře

19.02.2010 10:12
Tak jsem koukla na video a pak jsem to doma uvařila,jak jsem si pamarovala. Jen jsem dala jen 1 čokoládu (85%) a 2 vajíčka, likér jsem samosebou zapomněla. No i tak to byla vážně pochoutka. Jednoduché, přitom to je luxusní záležitost. Těším se, až s tím budu ohromovat návštěvy.

Apetit magazín

Jak dobře připravit krkovici na gril?
  • Jak na to

Jak dobře připravit krkovici na gril?

Krkovice patří mezi oblíbené kousky vepřového. Platí to i pro grilování. Velkou výhodou tohoto kusu je tuk, kterým je prorostlý. S vepřovou krkovičkou tak snadno získáte šťavnaté a chutné maso, ať už ho připravíte jakkoli.  ...
Broskve, nebo nektarinky?
  • Poradna

Broskve, nebo nektarinky?

Preferujete nektarinku s hladkou lesklou slupkou nebo se raději zakousnete do broskve s jemnými chloupky? Prozradíme vám, jaký je mezi nimi rozdíl a jak lze broskve a nektarinky zpracovat v kuchyni. ...