Skvostný čokoládový dezert pro slavnostní chvíle.
Suroviny
tmavá čokoláda
180
g
ideálně 70 % kakaa
máslo
1
PL
vejce
3
ks
bílky a žloutky odděleně
rum
2
PL
lze nahradit likérem nebo jiným oblíbeným alkoholem
cukr
na přislazení
Postup
1
Máslo, čokoládu, 75ml vody (a pokud chcete tak i alkohol) dejte do ohnivzdorné misky, tu postavte na hrnec s vroucí vodou a nechte rozpustit.
2
Pak přimíchejte žloutky a případně i cukr, pokud chcete pěnu sladší. Bílky vyšlehejte na tuhý sníh. Jemně ho vmíchejte do zchladlé čokoládové směsi. Hmotu rozdělte do mističek a nechte v lednici ztuhnout.
Komentáře
Lucie Lin
19.02.2010 10:12
Mouse au chocolat