0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Francouzský beránek s karamelizovanými jablky

Francouzský beránek s karamelizovanými jablky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Francouzský beránek s karamelizovanými jablky

4/5 Počet hodnocení: 21
Více než hodinu Snadné Na 1,5l formu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3178 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 485 g
Tuky 81 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Poctivý francouzský piškot se na beránka skvěle hodí. Je nadýchaný a krásně drží. Podávejte ho s voňavými dušenými jablky.

Suroviny

vejce 6 ks
moučkový cukr 160 g
mouka pšeničná hladká 160 g
škrob 20 g
kukuřičný
kypřicí prášek do pečiva 1 špetka
máslo
na vymazání formy
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy
moučkový cukr
na posypání
lze nahradit marcipánovou plastelínou (vyrábějí např. Kovandovi), na ozdobu
Na jablka
červená, nakyslá, oloupaná, bez jadřinců, na čtvrtky
moučkový cukr 150 g
máslo 1 PL

1 Vejce a cukr vložte do mísy robotu a 15 minut šlehejte. Směs musí být napěněná a lehká. Zahřejte troubu na 180 °C. Formu vymažte máslem a vysypte moukou, přebytečnou vysypte. Mouku smíchejte s pečicím práškem a škrobem. Špachtlí ji opatrně zapracujte do vaječno-cukrové směsi. Obličejovou část formy naplňte těstem a přiklopte. Pečte 25 minut, nůž by měl vyjít suchý. Beránka hned vyklopte.

2 V rendlíku se silným dnem opatrně nasucho zkaramelizujte cukr, pak sejměte z ohně a vsypte jablka a máslo, zhruba promíchejte. Dejte na plech, zakryjte alobalem a pečte hodinu při 130 °C. Beránka ozdobte, pocukrujte a jezte s jablky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč