0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Francouzský beránek s karamelizovanými jablky

Francouzský beránek s karamelizovanými jablky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Francouzský beránek s karamelizovanými jablky

4 / 5. Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Snadné Na 1,5l formu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3178 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 485 g
Tuky 81 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Poctivý francouzský piškot se na beránka skvěle hodí. Je nadýchaný a krásně drží. Podávejte ho s voňavými dušenými jablky.

Suroviny

vejce 6 ks
moučkový cukr 160 g
mouka pšeničná hladká 160 g
škrob 20 g
kukuřičný
kypřicí prášek do pečiva 1 špetka
máslo
na vymazání formy
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy
moučkový cukr
na posypání
marcipán
lze nahradit marcipánovou plastelínou (vyrábějí např. Kovandovi), na ozdobu
Na jablka
jablko 5 ks
červená, nakyslá, oloupaná, bez jadřinců, na čtvrtky
moučkový cukr 150 g
máslo 1 PL

1 Vejce a cukr vložte do mísy robotu a 15 minut šlehejte. Směs musí být napěněná a lehká. Zahřejte troubu na 180 °C. Formu vymažte máslem a vysypte moukou, přebytečnou vysypte. Mouku smíchejte s pečicím práškem a škrobem. Špachtlí ji opatrně zapracujte do vaječno-cukrové směsi. Obličejovou část formy naplňte těstem a přiklopte. Pečte 25 minut, nůž by měl vyjít suchý. Beránka hned vyklopte.

2 V rendlíku se silným dnem opatrně nasucho zkaramelizujte cukr, pak sejměte z ohně a vsypte jablka a máslo, zhruba promíchejte. Dejte na plech, zakryjte alobalem a pečte hodinu při 130 °C. Beránka ozdobte, pocukrujte a jezte s jablky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit