0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Francouzský beránek s karamelizovanými jablky

Francouzský beránek s karamelizovanými jablky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Francouzský beránek s karamelizovanými jablky

4 / 5. Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Snadné Na 1,5l formu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3178 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 485 g
Tuky 81 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Poctivý francouzský piškot se na beránka skvěle hodí. Je nadýchaný a krásně drží. Podávejte ho s voňavými dušenými jablky.

Suroviny

vejce 6 ks
moučkový cukr 160 g
mouka pšeničná hladká 160 g
škrob 20 g
kukuřičný
kypřicí prášek do pečiva 1 špetka
máslo
na vymazání formy
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy
moučkový cukr
na posypání
lze nahradit marcipánovou plastelínou (vyrábějí např. Kovandovi), na ozdobu
Na jablka
červená, nakyslá, oloupaná, bez jadřinců, na čtvrtky
moučkový cukr 150 g
máslo 1 PL

1 Vejce a cukr vložte do mísy robotu a 15 minut šlehejte. Směs musí být napěněná a lehká. Zahřejte troubu na 180 °C. Formu vymažte máslem a vysypte moukou, přebytečnou vysypte. Mouku smíchejte s pečicím práškem a škrobem. Špachtlí ji opatrně zapracujte do vaječno-cukrové směsi. Obličejovou část formy naplňte těstem a přiklopte. Pečte 25 minut, nůž by měl vyjít suchý. Beránka hned vyklopte.

2 V rendlíku se silným dnem opatrně nasucho zkaramelizujte cukr, pak sejměte z ohně a vsypte jablka a máslo, zhruba promíchejte. Dejte na plech, zakryjte alobalem a pečte hodinu při 130 °C. Beránka ozdobte, pocukrujte a jezte s jablky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč