0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grepový francouzský toust
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2703 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 447 g
Tuky 63 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalá zimní snídaně, která vás nabije pozitivní energií!

Suroviny

vejce 2 ks
velká
mléko 100 ml
nejlépe 2 růžové a 1 bílý – z 1 grepu jemně nastrouhaná kůra, z 1 vykrájená filátka a ze 2 vymačkaná šťáva
vanilkový lusk ½ ks
skořice 1 ČL
mletá
pečivo 4 plátky
brioška či vánočka
krupicový cukr 3 PL
kardamom ČL
mletý (nemusí být)
máslo 2 ČL
lze nahradit vysokotučnou zakysanou smetanou, k podávání

1 Ve větší misce prošlehejte vejce, mléko, nastrouhanou grepovou kůru, vyškrábnutou dřeň z 1/4 vanilkového lusku a skořici. Do vzniklého těstíčka ponořte plátky briošky a nechte je 30 minut nasáknout (můžete je v misce s těstíčkem nechat i přes noc v lednici).

2 Grepovou šťávu nalijte do menší pánve, vmíchejte 1 lžíci cukru a zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Zvyšte teplotu a svařte do konzistence sirupu. Odložte stranou.

3 Zbylý cukr smíchejte se zbylou dření vyškrábnutou z vanilkového lusku a kardamomem (chcete-li ho použít). Na středním plameni rozehřejte pánev a nechte na ní rozpustit polovinu másla. Pak opatrně vložte 2 plátky briošky v těstíčku (pozor, budou velmi křehké) a opečte je z obou stran dozlatova. Zopakujte se zbylým máslem a plátky briošky.

4 Mezitím můžete ohřát grepový sirup. Hotové francouzské tousty obalte ze všech stran v kořeněném cukru. Podávejte s filátky grepu, kopečkem crème fraîche a polité grepovým sirupem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/1

Apetit magazín

AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...