Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 30 min
0,0 (0x)
7. 1. 2019
Grepový francouzský toust
Apetit
Grepový francouzský toust
Apetit


Velmi snadné
< 30 min
0,0 (0x)

Dokonalá zimní snídaně, která vás nabije pozitivní energií!


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 2 osoby

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 2 osoby

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 2703 kcal
  • Bílkoviny 60 g
  • Sacharidy 447 g
  • Tuky 63 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2018/1

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

0,0/5

Hodnocení receptu

0,0/5
(0 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2018/1

Představujeme první číslo roku 2018! Odstartujte s námi nový rok tím nejlahodnějším způsobem... Sepsali jsme pro vás naše nejoblíbenější recepty, kterými oslňujeme poslední večer v roce, sestavili dokonalou hostinu na první lednový den a připravili svěží citrusové dezerty, jejichž vůně a chuť vás naprosto okouzlí. Společně nahlédneme do Kulinária Zdeňka Pohlreicha a také do kuchyní autorů kuchařek, kteří poradí, jak vykročit do nového roku lehkým krokem. Petra Stahlová vás tentokrát provede nástrahami příprav světoznámého dezertu millefeuille. Těšit se můžete i na recepty plné zimní zeleniny či rychlé večeře pro všední den. Přejeme, ať je váš rok 2018 nejen šťastný, ale i plný originálních nápadů a pestrých chutí! Apetit, napsáno s chutí.

Související články

cokoladova pena

El Cid zve na večer plný chutí Francie a Španělska

Skvělé víno a středomořské delikatesy k tomu

Sommelier Club de Bourgogne a restaurace El Cid v Plzni se rozhodly, že pro vás připraví gurmánský večer, kde skloubí chutě francouzského a španělského vína. Navíc je na tento večer nachystáno speciální středomořské menu. Jako drink na uvítanou vám v restauraci nabídnou svěží crémant v kombinaci se španělskou cavou, která patří mezi špičková šumivá vína.

Během večera vám mimo jiné naservírují delikatesy jako gratinované ústřice, zapečené mušle nebo grilované kachní prso. Také se budete moci zúčastnit slepé degustace středomořských sušených šunek a na závěr večera je pro hosty připravena lahůdka – čokoládová pěna se španělským brandy. Samozřejmě nebude chybět výběr sýrů servírovaný s přírodně sladkými víny.

Menu Francie versus Španělsko:

  • Crémant de Bourgogne brut, Paul Chollet/Cava d’Espagne & Gratinovaná ústřice s crème fraîche a Crémantem de Bourgogne vs. Zapečená mušle s crème fraîche a španělskou cavou
  • Provence „Clos de Mireille“ 2008, Domaine OTT/Chardonnay 2006, Jean Leon & Slepá degustace středomořských sušených šunek
  • Château de Mercuès 1998, AOC Cahors/Faustino I. Gran Reserva 1999, Bodegas Faustino Rioja & Grilované kachní prso s bramborovým pyré z pečených česneků s vinnou omáčkou crème de cassis
  • Château du Tertre 1995, Margaux/Campillo Gran Reserva 1995, Bodegas Campillo, Rioja & Mousse de chocolate – čokoládová pěna se španělským brandy de Jerez ‚Cardenal Mendoza‘
  • Château Bastor Lamontagne 1999, Sauternes/Moscatel Oro, Miguel Torres & Variace sýrů s modrou plísní


Co: Večer na téma Francie versus Španělsko
Kdy: 14. dubna 2011 od 18 hod.
Kde: El Cid, Křižíkovy sady 1, Plzeň
Za kolik: 1550 Kč
Rezervace: +420 377 533 789, [email protected]

Připravila Nikola Kricnerová