Grepový francouzský toust

Grepový francouzský toust
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Grepový francouzský toust

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2703 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 447 g
Tuky 63 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalá zimní snídaně, která vás nabije pozitivní energií!

Suroviny

vejce 2 ks
velká
mléko 100 ml
grapefruit 3 ks
nejlépe 2 růžové a 1 bílý – z 1 grepu jemně nastrouhaná kůra, z 1 vykrájená filátka a ze 2 vymačkaná šťáva
vanilkový lusk 0.5 ks
skořice 1 ČL
mletá
pečivo 4 plátky
brioška či vánočka
krupicový cukr 3 PL
kardamom 0.33 ČL
mletý (nemusí být)
máslo 2 ČL
crème fraîche 50 g
lze nahradit vysokotučnou zakysanou smetanou, k podávání

1 Ve větší misce prošlehejte vejce, mléko, nastrouhanou grepovou kůru, vyškrábnutou dřeň z 1/4 vanilkového lusku a skořici. Do vzniklého těstíčka ponořte plátky briošky a nechte je 30 minut nasáknout (můžete je v misce s těstíčkem nechat i přes noc v lednici).

2 Grepovou šťávu nalijte do menší pánve, vmíchejte 1 lžíci cukru a zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Zvyšte teplotu a svařte do konzistence sirupu. Odložte stranou.

3 Zbylý cukr smíchejte se zbylou dření vyškrábnutou z vanilkového lusku a kardamomem (chcete-li ho použít). Na středním plameni rozehřejte pánev a nechte na ní rozpustit polovinu másla. Pak opatrně vložte 2 plátky briošky v těstíčku (pozor, budou velmi křehké) a opečte je z obou stran dozlatova. Zopakujte se zbylým máslem a plátky briošky.

4 Mezitím můžete ohřát grepový sirup. Hotové francouzské tousty obalte ze všech stran v kořeněném cukru. Podávejte s filátky grepu, kopečkem crème fraîche a polité grepovým sirupem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/1

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit