Dokonalá zimní snídaně, která vás nabije pozitivní energií!
Suroviny
1 Ve větší misce prošlehejte vejce, mléko, nastrouhanou grepovou kůru, vyškrábnutou dřeň z 1/4 vanilkového lusku a skořici. Do vzniklého těstíčka ponořte plátky briošky a nechte je 30 minut nasáknout (můžete je v misce s těstíčkem nechat i přes noc v lednici).
2 Grepovou šťávu nalijte do menší pánve, vmíchejte 1 lžíci cukru a zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Zvyšte teplotu a svařte do konzistence sirupu. Odložte stranou.
3 Zbylý cukr smíchejte se zbylou dření vyškrábnutou z vanilkového lusku a kardamomem (chcete-li ho použít). Na středním plameni rozehřejte pánev a nechte na ní rozpustit polovinu másla. Pak opatrně vložte 2 plátky briošky v těstíčku (pozor, budou velmi křehké) a opečte je z obou stran dozlatova. Zopakujte se zbylým máslem a plátky briošky.
4 Mezitím můžete ohřát grepový sirup. Hotové francouzské tousty obalte ze všech stran v kořeněném cukru. Podávejte s filátky grepu, kopečkem crème fraîche a polité grepovým sirupem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 11x Snídaně do postele nejen pro zamilované(11 receptů)
- Francouzské tousty, nákypy a žemlovky(15 receptů)
- 24x francouzský toust: Rychlé večeře, které vykouzlíte ze zásob (25 receptů)
- Křupavé tousty: Jak vzniklo celosvětově oblíbené snídaňové pečivo?(29 receptů)
- Dezerty s exotickým ovocem aneb Sladká vůně dálek: 29 receptů, kterými oslníte návštěvu(29 receptů)