Grepový francouzský toust

Grepový francouzský toust

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1009 kcal
Bílkoviny 31 g
Cukr 98 g
Tuky 49 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalá zimní snídaně, která vás nabije pozitivní energií!

Suroviny

vejce 2 ks
velká
mléko 100 ml
grapefruit 3 ks
(nejlépe 2 růžové a 1 bílý), z 1 grepu jemně nastrouhaná kůra, z 1 vykrájená filátka a ze 2 vymačkaná šťáva
vanilkový lusk 0.5 ks
1 ČL
skořice mletá
4 plátky
brioška lze nahradit vánočkou
krupicový cukr 3 PL
0.33 ČL
kardamom mletý (nemusí být)
máslo 2 ČL
zakysaná smetana 50 g
lze nahradti vysokotučnou zakysanou smetanou, k podávání

1 Ve větší misce prošlehejte vejce, mléko, nastrouhanou grepovou kůru, vyškrábnutou dřeň z 1/4 vanilkového lusku a skořici. Do vzniklého těstíčka ponořte plátky briošky a nechte je 30 minut nasáknout (můžete je v misce s těstíčkem nechat i přes noc v lednici).

2 Grepovou šťávu nalijte do menší pánve, vmíchejte 1 lžíci cukru a zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Zvyšte teplotu a svařte do konzistence sirupu. Odložte stranou.

3 Zbylý cukr smíchejte se zbylou dření vyškrábnutou z vanilkového lusku a karda- momem (chcete-li ho použít). Na středním plameni rozehřejte pánev a nechte na ní rozpustit polovinu másla. Pak opatrně vložte 2 plátky briošky v těstíčku (pozor, budou velmi křehké) a opečte je z obou stran dozlatova. Zopakujte se zbylým máslem a plátky briošky.

4 Mezitím můžete ohřát grepový sirup. Hotové francouzské tousty obalte ze všech stran v kořeněném cukru. Podávejte s filátky grepu, kopečkem crème fraîche a polité grepovým sirupem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit