Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2122 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 317 g
Tuky 55 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Není toust jako toust!

Suroviny

4 plátky
snídaňová slanina (nebo silnějších plátků dobré šunky)
máslo
+ další na opékání sendvičů
žampiony 200 g
nakrájených na silnější plátky
toustový chléb 4 plátky
silnější
8 plátků
tučný sýr typu ementál nebo gruyère
sůl
pepř
čerstvě mletý
vejce 2 ks
smetana na vaření 125 ml
12%
pesto
k podávání (např. bazalkové)
salátek k podávání (polníček, rukola...)

1 Rozehřejte nepřilnavou pánev a opečte na ní slaninu. Vyjměte ji, do pánve přidejte máslo a žampiony a opékejte je zhruba 4–5 minut dozlatova.

Na polovinu plátků chleba rozdělte polovinu plátků sýra, na ně rozdělte slaninu (podle potřeby ji nakrájejte na menší kusy) a žampiony. Lehce osolte a opepřete, zakryjte zbylým sýrem a přiklopte zbylými plátky chleba.

3 V širší misce nebo hlubokém talíři prošlehejte vejce se smetanou. Sendviče stlačte tak, aby držely pohromadě, postupně je namočte ve směsi vajec a smetany a nechte plátky chleba vždy dostatečně nasáknout. V pánvi rozehřejte máslo a sendviče na něm opečte, zhruba 3–4 minuty z každé strany, pěkně dozlatova. Podávejte se salátkem a pestem.

NĚCO NAVÍC 
Experimentovat můžete nejen s náplněmi a chlebem, ale i s vajíčkem. Do vaječné směsi můžete přidat nejrůznější koření či bylinky. Zkuste třeba oregano, tymián, majoránku anebo použijte směs garam masala, trochu chilli či uzenou papriku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/4

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...

Obchod Apetit