Není toust jako toust! Francouzský toust se může pochlubit luxusní náplní, vláčným pečivem a zlatavou kůrčičkou.
Suroviny
Postup
Rozehřejte nepřilnavou pánev a opečte na ní slaninu.
Vyjměte ji, do pánve přidejte máslo a žampiony a opékejte je zhruba 4–5 minut dozlatova.
Na polovinu plátků chleba rozdělte polovinu plátků sýra, na ně rozdělte slaninu (podle potřeby ji nakrájejte na menší kusy) a žampiony.
Lehce osolte a opepřete, zakryjte zbylým sýrem a přiklopte zbylými plátky chleba.
V širší misce nebo hlubokém talíři prošlehejte vejce se smetanou.
Sendviče stlačte tak, aby držely pohromadě, postupně je namočte ve směsi vajec a smetany a nechte plátky chleba vždy dostatečně nasáknout.
V pánvi rozehřejte máslo a sendviče na něm opečte, zhruba 3–4 minuty z každé strany, pěkně dozlatova.
Podávejte se salátkem a pestem.
NĚCO NAVÍC
Experimentovat můžete nejen s náplněmi a chlebem, ale i s vajíčkem. Do vaječné směsi můžete přidat nejrůznější koření či bylinky. Zkuste třeba oregano, tymián, majoránku anebo použijte směs garam masala, trochu chilli či uzenou papriku.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Tousty jsou také teplé jídlo! Vyměňte šunku a sýr za moderní směsi a nevšední kombinace chutí(47 receptů )
- 33x Snídaně na vidličku(33 receptů )
- 24x francouzský toust: Rychlé večeře, které vykouzlíte ze zásob (25 receptů )
- Křupavé tousty: Jak vzniklo celosvětově oblíbené snídaňové pečivo?(29 receptů )