Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Francouzský toust se žampiony

Francouzský toust se žampiony
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Francouzský toust se žampiony

4.7/5 Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7660 kcal
Bílkoviny 550 g
Sacharidy 317 g
Tuky 463 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Není toust jako toust! Francouzský toust se může pochlubit luxusní náplní, vláčným pečivem a zlatavou kůrčičkou. 

Suroviny

slanina 4 plátky
nejlépe snídaňová nebo silnější plátky dobré šunky
na opečení žampionů + další na opékání sendvičů
nakrájené na silnější plátky
silnější
sýr ementál 8 plátků
nebo gruyère
sůl
pepř
čerstvě mletý
vejce 2 ks
pesto
k podávání (např. bazalkové)
salát
k podávání (polníček, rukola...)

Postup

1

Rozehřejte nepřilnavou pánev a opečte na ní slaninu. 

2

Vyjměte ji, do pánve přidejte máslo a žampiony a opékejte je zhruba 4–5 minut dozlatova.

3

Na polovinu plátků chleba rozdělte polovinu plátků sýra, na ně rozdělte slaninu (podle potřeby ji nakrájejte na menší kusy) a žampiony.

4

Lehce osolte a opepřete, zakryjte zbylým sýrem a přiklopte zbylými plátky chleba.

5

V širší misce nebo hlubokém talíři prošlehejte vejce se smetanou. 

6

Sendviče stlačte tak, aby držely pohromadě, postupně je namočte ve směsi vajec a smetany a nechte plátky chleba vždy dostatečně nasáknout. 

7

V pánvi rozehřejte máslo a sendviče na něm opečte, zhruba 3–4 minuty z každé strany, pěkně dozlatova. 

8

Podávejte se salátkem a pestem.

NĚCO NAVÍC 
Experimentovat můžete nejen s náplněmi a chlebem, ale i s vajíčkem. Do vaječné směsi můžete přidat nejrůznější koření či bylinky. Zkuste třeba oregano, tymián, majoránku anebo použijte směs garam masala, trochu chilli či uzenou papriku.

 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/4

Apetit magazín

Jak na to: porcování kuřete
  • Tipy a triky

Jak na to: porcování kuřete

Kuchař, který umí zužitkovat všechno, si zaslouží úctu. Zrovna kuře se dá využít se vším všudy. Než začnete vařit, musíte ho však správně naporcovat. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč