Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Francouzský toust se žampiony

Není toust jako toust!

Vydání: 2018/4
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Vaření 0:10
Sendvič

Ingredience

    • 4 plátky snídaňové slaniny (nebo silnějších plátků dobré šunky)
    • oříšek másla + další na opékání sendvičů 
    • 200 g žampionů, nakrájených na silnější plátky
    • 4 silnější plátky bílého toustového chleba
    • 8 plátků tučného sýra typu ementál nebo gruyère
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 vejce
    • 125 ml smetany na vaření (12%) 
    • pesto k podávání (např. bazalkové) 
    • salátek k podávání (polníček, rukola...)

Příprava jídla

1 Rozehřejte nepřilnavou pánev a opečte na ní slaninu. Vyjměte ji, do pánve přidejte máslo a žampiony a opékejte je zhruba 4–5 minut dozlatova.

Na polovinu plátků chleba rozdělte polovinu plátků sýra, na ně rozdělte slaninu (podle potřeby ji nakrájejte na menší kusy) a žampiony. Lehce osolte a opepřete, zakryjte zbylým sýrem a přiklopte zbylými plátky chleba.

3 V širší misce nebo hlubokém talíři prošlehejte vejce se smetanou. Sendviče stlačte tak, aby držely pohromadě, postupně je namočte ve směsi vajec a smetany a nechte plátky chleba vždy dostatečně nasáknout. V pánvi rozehřejte máslo a sendviče na něm opečte, zhruba 3–4 minuty z každé strany, pěkně dozlatova. Podávejte se salátkem a pestem.

NĚCO NAVÍC 
Experimentovat můžete nejen s náplněmi a chlebem, ale i s vajíčkem. Do vaječné směsi můžete přidat nejrůznější koření či bylinky. Zkuste třeba oregano, tymián, majoránku anebo použijte směs garam masala, trochu chilli či uzenou papriku.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka à la salát Caesar

Nudle soba s arašídovou omáčkou

Krémové těstoviny s klobáskou

Kuřecí satay

Snídaně na vidličku

REKLAMA

Přidat komentář