TIP NA VÝLET: Cidrerie BYOF Bar

sdílet:
Naplňte piknikové koše a vyrazte do prvního baru, ze kterého vás nevyhodí s jídlem.

Cidrerie, česká firma, která vyrábí z českých jablek svůj vlastní cidre, otevírá 31. května 2014 nový podnik v prostorech své výrobny ve Všenorech u Prahy. Českým gurmánům přináší neotřelý koncept. V degustačním baru se návštěvníci osvěží výhradně cidrem, který mohou doplnit vlastním přineseným jídlem. Provozovatelé vás nechají nahlédnout přímo do výrobny cidru. K ochutnání bude kromě lahvovaných perlivých cidrů také specialita, ke které se jinde nedostanete – mladý cidre přímo z tanku ještě před stáčením do lahví.


 

Na výlet s jídlem


Cidrerii najdete u oblíbené karlštejnské cyklostezky, která se vine kolem řeky Berounky. Turisty láká i klid zdejších lesů. „Máme štěstí, že Cidrerie stojí na tak krásném místě a nabízí mimo hlavní jablečnou sezonu spoustu místa, které je škoda nevyužít. Už teď k nám za hezkých dní jezdí hodně známých a zákazníků jen tak si popovídat, na skleničku nebo koupit cidre domů. Proto jsme se rozhodli otevřít bar v Cidrerii oficiálně všem, aby mohli vidět, jak se cidre vyrábí, dozvědět se o něm víc, ochutnat ho nebo se prostě zastavit občerstvit,“ vyjmenovává Jáchym Kliment, zakladatel Cidrerie. „Budeme rádi, když se u nás budou potkávat nejen fanoušci cidru, ale i úplně všichni, kteří si chtějí užít všenorskou pohodu,“ dodává.

BYOF Bar můžete poprvé navštívit v sobotu 31. května. Otevřený bude především o víkendech. Program můžete sledovat na Facebooku Cidrerie. Sedněte na kola nebo využijte pohodlí vlaku. Do Všenor je to z Prahy necelých třicet minut z hlavního nádraží. A nezapomeňte si přibalit své vlastní jídlo!

 

Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit